Joseph Parker: Nitko me ne smatra svjetskim prvakom, a nokautirao bih Wildera i Joshuu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 19.11.2017 11:44h Autor:

Joseph Parker

Od nositelja četiri elitna pojasa teškaških boksačkih prvaka, Joseph Parker je svakako u sjeni preostalog dvojca. 25-godišnji Novozelanđanin je svjestan toga, ali se nada uskoro dobiti priliku da taj respekt zaradi.

Parker je do sada nastupio u 24 profesionalna meča te je u svima slavio, usput upisavši 18 pobjeda nokautom. WBO titulu osvojio je u prosincu prošle godine protiv Andya Ruiza, a do sada ju je dva puta obranio. Posljednju obranio imao je u rujnu, kada je savlada Hughiea Furya i sada čeka idući izazov. No, ima jedan problem, u sjeni je preostala dva nositelja svjetskih elitnih pojasa, Anthonya Joshue i Deontaya Wildera.

“Do sada mi nitko nije pružio respekt kao svjetskom prvaku niti me gledaju kao svjetskog prvaka, no svatko ima pravo na svoje vlastito mišljenje. Ja se osjećam kao svjetski prvak, postigao sam nešto sjajno za moju državu i sretan sam zbog toga. No, osjećam kako me drugi ne respektiraju koliko bi trebali”, rekao je Parker u razgovoru za boksačke medije.

Mlad je, neporažen je, ima dobru ekipu iza sebe (dio je Top Rank promocije) i njegovo vrijeme bi tek trebalo doći. On je strpljiv, no ipak ne želi predugo čekati da dobije priliku pokazati koliko je zapravo dobar. Ambicija je jasna:

“Trenutno sam vlasnik WBO pojasa, želim WBC, želim WBA i želim IBF. Joshua je borac koji je trenutno na neki način pravi svjetski prvak. Ali, moj je cilj ujediniti sva četiri pojasa, želim pokazati kako sam pravi prvak. Ne mislim da bih imao problema nokautirati Joshuu ili Wildera.”

Ozbiljne riječi koje će vjerojatno jednog dana dobiti priliku potvrditi. Do tada mu je najbolje da naporno trenira, jer godine idu njemu u prilog. Dvije je godine mlađi od Joshue i čak pet od Wildera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI