Joseph Parker iduću bi obranu trebao imati protiv Lucasa Brownea

K1 / Boks 04.10.2017 21:47h Autor:

Joseph Parker

Nakon što je obranio titulu teškaškog WBO prvaka pobjedom protiv Hughiea Furya, Joseph Parker bi do kraja ove godine mogao imati još jednu borbu. Trenutno se radi na novozelandsko-australskom duelu između njega i bivšeg WBA prvaka, Lucasa Brownea.

Bio bi to duel dva neporažena boksača, ali i pripadnika dvije različite generacije, budući da je 38-godišnji Browne čak 13 godina stariji od Parkera, koji je budućnost boksa, iako se već sada može pohvaliti svjetskom titulom. Istina, trenutno onom najmanje cijenjenom i pomalo marginaliziranom, pokraj onih koje države Anthony Joshua i Deontay Wilder, no svakako vrijednom titulom koja ga drži u vrhu svjetskih teškaša.

Nju je prije desetak dana obranio u meču protiv Hughiea Furya. 23-godišnji sin Petera Furya je ipak bio nespreman za taj izazov, a na kraju su nezadovoljni bili i fanovi koji nisu vidjeli previše akcije. Vidjeli su taktički sjajno odrađenu izvedbu Parkera, koji je uspješno obranio titulu do koje je došao krajem prošle godine, nakon što je ista oduzeta Tysonu Furyu, Hughievom bratiću. Parker je sada na skoru 24-0, uz 18 nokauta i čeka idući izazov, a mogao bi ga dočekati tamo gdje je titulu i osvojio, na svom rodnom Novom Zelandu.

Iako se prvobitno spominjao možebitni meč protiv Kyotara Fujimota, koji je tek deveti na WBO listi, čini se da će Parker odraditi jedan javnosti puno zanimljiviji meč. Lucas Browne se u lipnju vratio nakon jednogodišnje suspenzije, uz koju je ostao i bez WBA pojasa, koji je meč ranije osvojio pobjedom protiv Ruslana Chagaeva. Browne je svakako zanimljiviji protivnik zbog svog 25-0 skora uz 22 nokauta, ali i zbog činjenica da se meč može promovirati kroz novozelandsko-australski rivalitet. Taj se meč sviđa i Bobu Arumu, koji je Parkerov menadžer, no on također ima ideju upariti svoja dva boksača, odnosno Parkeru sučeliti Bryanta Jenningsa, kojeg je nedavno potpisao za svoj “Top Rank Boxing”. Ipak, nešto se pita i Parkerov tim kojem se meč protiv Brownea čini kao sjajna ideja.

Postoje dva moguća termina za idući Parkerov nastup, a oni su u prosincu ili u veljači. Nakon što protiv Furya nije primio preveliku štetu, Parker ima želju još jednom nastupiti do kraja ove godine, pa se tek onda posvetiti malo dužem odmoru. No, postoji više strana koje će se pitati. Browne ipak nije jedna od tih, pošto je Australac izjavio da mu treba samo javiti datum i mjesto te da će se on sigurno pojaviti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI