John Kavanagh: “McGregor sparira četiri puta više za meč s Mayweatherom, nego za MMA meč”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.07.2017 11:16h Autor:

Conor McGregor i John Kavanagh

Glavni trener SBG-a tvrdi kako McGregor odrađuje nevjerojatne minutaže sparinga u odnosu kad se priprema za MMA borbu. Kavanagh smatra kako će mu ovo izolirano treniranje boksa itekako pomoći u predstojećim borbama u kavezu.

Evo što je poznati trener izjavio u svom intervjuu za TheMacLife.com:

“Bez da previše ulazim u detalje, samo da vam dam brojku, radimo četiri puta više sparinga za ovu borbu nego što bi radili za klasičan MMA meč. Jako puno dodatnih rundi. Sparing je definitivno najbitniji u pripremama. Takav je to sport. Možete raditi tehnike kretanja, dizanje utega, trčanje, ali sparing je ipak broj jedan.

Ovo je isto tako proces učenja. Ne događa se ovo često, da imate priliku koncentrirati se na jedan stil. Čitao sam negdje mišljenje da će se ovo negativno odraziti na Conorov MMA, ali ja sam mišljenja kako ćemo ovime ostvariti pozitivni efekt. Kada bi inače mogli staviti sve na stranu i posvetiti se jednoj vještini.

Conor je došao iz boksa i boks mu je uvijek bio u srcu. Uvijek mi je pokazivao različite boksačke borbe. Sada imamo priliku svi sudjelovati u ovom nevjerojatnom poduhvatu, to je fascinantno.”

Kavanagh je ponovio svoje prijašnje izjave gdje je tvrdio kako se lakše pripremiti za boksački meč nego za MMA meč:

“Uvijek upadnem u nevolje kada ovo govorim, a kažem to zato jer je boks samo jedna vještina, MMA obuhvaća više njih. Kada se boksački spremate za MMA ne idete u toliko detalja kao kada se spremate za boksački meč. Boks je samo jedna od vještina koja vam treba za MMA. Jednostavnije su pripreme, ali s druge strane i jako zanimljive jer uđete duboko u boks.”

Mcgregorov glavni trener tvrdi kako je Irčev trener za udaračke tehnike Owen Roddy zadužen za slaganje taktike za Mayweathera. Kaže kako i on ima ulogu u tome, ali da se ipak drži po strani i gleda kako Owen radi svoj posao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI