Joe Rogan: Sugerirao sam UFC-u da kupi K-1

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 04.11.2011 09:17h Autor:

K-1 logo

Glavni UFC-ov komentator, Joe Rogan, je ovih dana prokomentirao istragu koja se vodi protiv američke promocije, a vezana je uz monopol za koji su osumnjičeni od strane istražnih tijela.

Rogan smatra da UFC nije monopolist nego samo vrlo uspješno odrađuje svoj posao. Kao usporedbu je naveo NASCAR trke automobila koje su u jednakoj mjeri superiorne u SAD-u kao i američka MMA promocija.

No, najzanimljiviji dio razgovora bio je vezan uz K-1 organizaciju i probleme koje proživljava nekoć najuglednija kick boksing promocija svijeta. Rogan ovaj sport smatra puno atraktivnijim od boksa i pozicionira ga odmah uz mješovitu borbu.

“Kada gledate kick boksing, onda vam boks postane dosadan. Divlji high kickovi u glavu, kružni udarci rukama, nokauti. To je sve ludo. Stvarno se radi o super sportu. Ne razumijem da kick boksing ne zaokuplja pažnju medija jer, možda se ne radi o tako atraktivnom sportu kao MMA, no jako je blizu. K-1 nije ispromoviran na način na koji bi trebao biti. Netko je podbacio”, smatra Rogan.

UFC-ov komentator je, prema vlastitim riječima, sugerirao svojim poslodavcima da kupe propalu japansku promociju.

“Ljudi iz K-1 duguju mnogo novca. Žele ponovno krenuti, no nisu platili stare dugove borcima koji se penju na nekoliko milijuna dolara. Radi se o jako lošoj financijskoj situaciji jer nisu odradili dobar marketinški posao”, smatra Rogan i zaključuje:

“Da je u tu u igri jedna ozbiljna kompanija poput Zuffe, to bi bila druga priča. Ja sam im sugerirao da se uključe, ali nisu zainteresirani. Mislim da bi ovo bio pravi zlatni rudnik, samo ga se treba otkriti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI