Jedna od najpopularnijih boksačica novijeg vremena odlučila se umiroviti nakon posljednjeg MMA poraza

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.03.2018 19:58h Autor:

Manny Pacquiao i Ana Julaton

Danas je svoju trofejnu borilačku karijeru odlučila završiti Ana Julaton, američko-filipinska boksačica, bivša svjetska prvakinja i zapravo jedna od najpopularnijih boksačica u povijesti tog sporta. U posljednje vrijeme pokušala se prebaciti na MMA, a iako je imala ugovorenu još jednu borbu, do nje neće doći.

37-godišnja Julaton završava karijeru s boksačkim skorom 14-4-2 i MMA skorom 2-4, koji je kombinirano ostvarila u Bellatoru i ONE FC-u. U Bellatoru je odradila svoje posljednje dvije borbe, no u obje je poraženi. Posljednji poraz doživjela je od druge boksačke prvakinje, Heather Hardy te je već prije tog meča bio dogovoren i njihov boksački okršaj kasnije ove godine, neovisno o ishodu MMA borbe. Do njega ipak neće doći, budući da Julaton više jednostavno nema motivacije za nastaviti baviti se ovime.

Tijekom karijere, Julaton je dva puta osvajala WBO titulu super bantam kategorije. Svoju najveću popularnost stekla je na Filipinima, odakle inače dolaze njeni roditelji te je čak svojevremeno nazvana ženskim Mannyem Pacquiaom. Na Filipinima je postala i velika medijska zvijezde te model, zahvaljujući svom atraktivnom izgledu. Mečeve je i dalje većinom odrađivala u Americi, ali nije uspijevala doći do popularnosti ravno onoj na Filipinima.

Bellator je oko nje i Heather Hardy imao velike planove, no oni su im se pokvarili nakon što su obje izgubila na istom eventu. Očekivale su se pobjede te automatsko uparivanje i velike najave za tu borbu, no do toga nije došla. Bellator ih je ipak na kraju upario, no uz puno manje pompe nego što je to trebale biti. Borile su se sredinom prošlog mjeseca te je Hardy slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Tako je to na kraju bila posljednja borba u trofejnoj karijeri Ane Julaton.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI