Je li moguće: Pacquiao će za idući meč dobiti samo 6 milijuna dolara

K1 / Boks 18.05.2012 05:10h Autor:

Pacquaio VS Bradley

Profesionalni boks još uvijek je znatno bolje plaćen u usporedbi sa svim ostalim borilačkim disciplinama, pa čak i kad je u pitanju MMA.

Profesionalni boksači iz najvišeg svjetskog vrha po meču nerijetko zarade i nekoliko desetaka milijuna dolara, a ni poraženi ne prođe loše sa zaradom od nekoliko milijuna dolara. Početkom idućeg mjeseca slijedi nam nova boksačka poslastica u kojoj će se naći Manny Pacquiao, a protivnik u četvrtoj obrani W.B.O. svjetskog naslova prvaka bit će mu Timothy Bradley.

S obzirom da se meč održava na teritoriju SAD-a, organizator mora Atletskoj komisiji prijaviti zarade boraca, a za ovaj meč iznosu su poznati već unaprijed.

Kako javlja Ring Magazine, Pacquiao će zaraditi šest milijuna dolara, a dosad neporaženi Bradley (28-0) bit će bogatiji za pet milijuna.

Naravno, to su iznosi koji ne uključuju eventualne bonuse, kojih sigurno neće izostati, pogotovo u Pacquaiovom slučaju. Unatoč tome, gotovo mu je nemoguće postići približno jednaku zaradu kao Mayweather, koji je od posljednjeg meča zaradio čak 40 milijuna dolara (32 milijuna za meč + 8 milijuna bonusa).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI