Je li bio nokdaun ili guranje? Licencirani stručnjak daje svoje mišljenje!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.08.2017 11:40h Autor:

Screenshot

U potpunom nedostatku drugih sadržaja s obzirom na to da je sredina ljeta i medijska “sezona krastavaca”, borilački mediji su prisiljeni baviti se boksačkim mečem koji će se održati za točno deset dana – onim između Conora McGregora i Floyda Mayweathera.

McGregor je zbog situacije s Malignaggijem izgubio dva vrijedna sparing partnera

No, vijest prošlog tjedna nisu bile čak niti press konferencije i otvoreni treninzi koji je dvojac održao, nego sporni “nokdaun ili guranje” bivšeg svjetskog prvaka Paulieja Malignaggija na sparingu s UFC prvakom. Je li McGregor pogodio udarac, a Malignaggi je pao zbog njegove siline? Ili je Irac gurnuo rukom protivnika na pod?

Teško ćete pronaći dva borilačka fana koji se slažu oko ovog pitanja. Dilemi ne pomaže niti prilično mudro editiran video sparinga koji je objavio predsjednik UFC-a Dana White. On, naime ne otkriva apsolutno ništa što se dogodili niti prije, ali niti kasnije u odnosu na sporni trenutak. Druga sekvenca videa koju je White objavio na društvenim mrežama nije iz iste runde kao i sporni “nokdaun/guranje” pa je nerelevantna za ovu dilemu.

Licencirani sudac Atletske Komisije Kalifornije Tom Taylor je za MMAFighting prokomentirao sporni trenutak te je otkrio kako se njemu on činio. Nakon što je pregledao spornu snimku, Taylor je rekao:

“Ne mogu vam reći kako bih ja to bodova kada bih gledao sparing uživo. Možda bih rekao da je to bio nokdaun, zato što je posljednje što je sjelo bila kratka desna ruka na strani Paulijeve glave. To se može protumačiti kao nokdaun”, kaže u uvodu Taylor i dodaje:

“Ovo je slobodna procjena suca i možete to protumačiti dvojako. Ne bih se bunio niti da se sudi kao nokdaun, niti da se ne sudi tako.”

Taylor je dodao da je nakon prvih par puta što je pogledao snimku bio gotovo siguran da se radi o nokdaunu, no nije siguran da li bi tako razmišljao da je čitavu stvar vidio u realnom vremenu. Nakon što je dodatno analizirao snimku, promijenio je mišljenje i smatra da je Malignaggijevo objašnjenje prilično istinito.

Podsjećamo kako se na spornoj snimci vidi da slavni sudac Joe Cortez nakon što je Malignaggi završio na podu jasno rukama daje znak da se  – NE RADI o nokdaunu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI