Jarrell Miller ipak dobio drugog protivnika u borbi za WBA pojas

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.10.2018 19:17h Autor:

Jarrell Miller

Iako se prvobitno najavilo kako će se za WBA regular pojas boriti Jarrell Miller i Fres Oquendo, danas je ipak došlo do male izmjene. Miller ostaje u tom meču, ali umjesto 45-godišnjeg veterana, suprotstaviti će mu se Bogdan Dinu iz Rumunjske.

Za 30-godišnjeg “Big Baby” Millera (22-0-1, 19 KO) tu se puno toga ne mijenja. On u svakom slučaju u meč ulazi kao veliki favorit te se vjeruje kako će na valu pobjeda Mariusza Wacha, Johanna Duhaupasa i Tomasza Adameka, doći i do svog prvog velikog pojasa. Posao bi mu ipak mogao biti malo teži nego da mu se suprotstavio Oquendo, koji se četiri godine nije borio. Protiv sebe će tako imati neporaženog rumunjskog boksača.

U pitanju je dvije godine stariji Bogdan Dinu (18-0, 14 KO), neporaženi boksač koji je 54. na službenoj teškaškoj ljestvici po Boxrecu. Zanimljivo, u pitanju je boksač koji još uvijek ima ugovoren meč za sutra, kada treba boksati protiv Toma Littlea, boksača kojeg vjerojatno pamtite iz meča protiv Filipa Hrgovića. Vjeruje se kako bi Dinu trebao slaviti u tom meču, time bi postao Top 50, a onda 17. studenog može osvojiti WBA regular pojas. Dinov savršeni omjer ipak ima u sebi činjenicu da se do sada ipak nije borio niti protiv jednog iole poznatijeg teškaša.

Za one koji ne znaju, ovdje u pitanju nije onaj pravi WBA pojas, nego “regular” verzija, koju je WBA uveo prije nešto manje od deset godina. Naime, ukoliko neki boksač, osim WBA titule, drži i bilo koju od preostale tri elitne, WBA ga proglašava “super prvakom” te se uvodi upravo taj regular pojas, kojim se dobiva još jedan prvak. Tako je Anthony Joshua WBA super prvak, dok je ovaj regular upražnjen, nakon što je Manuel Charr pao na doping testu.

Kao što smo gore naveli, ovaj meč održati će se 17. studenog, a Miller, inače četvrti teškaš svijeta po Boxrecu, je veliki favorit.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI