Izvještaj HKBS-a iz Dublina

K1 / Boks 25.11.2011 19:56h Autor:

Damir Tovarović

Hrvatski kickboxing savez izvijestio je o dosadašnjim rezultatima s WAKO Svjetskog prvenstva u kickboxingu, a naša se reprezentacija iz Irske neće vraćati bez medalja. Još uvijek imamo šanse i za zlato.

Posebne pohvale idu na borce u ringu- Bilića, Tovarovića i Pretenija- Ante Bilić, prvo je pobijedio prvaka Austrije Kustera, potom je deklasirao prvaka Irske Seana da bi u borbi za medalju izgubio u odličnoj i tijesnoj borbi protiv drugog nositelja, srebrnog sa prošlog SP-a Kazahstanca Nurpeissova a da je bilo korektnijeg suđenja zasigurno je mogao ostvariti još bolji rezultat i otić do samog kraja.

Naš superteškaš Damir Tovarović napravio je već sada pravi športsko- medicinski podvig, naime, nakon što mu je 06.11., dakle prije 18 dana ustanovljena parcijalna ruptura mišića zadnje lože u najvažnijem dijelu priprema, Damir se unatoč liječničkim upozorenjima odlučio na odlazak na SP te pobijedio prvo prvaka Južne Afrike Eddija Therona (203 cm i 120 kg) nokautom u 2. rundi da bi potom slavio i u borbi za medalju protiv aktualnog prvaka svijeta finca Jukke Saarinena u spektakularnoj borbi u kojoj je finac nekoliko puta bio u teškom knock downu te je jedva dočaekao kraj meča na nogama, u sutrašnjem polufinalu Damir se bori iznimno kvalitetnog borca, prvaka Ukrajine Ivana Thkachenka.

Agron Preteni do 91 kg je prvo deklasirao brončanog Poljaka sa SP-a u low kicku da bi potom isto uradio i protiv mađarskog prvaka Gabora ali su suci napravili zasigurno najveću krađu cijelog SP-a te iz samo njima znanih razloga  podijeljenu pobjedu dodijelili mađaru, Agrona u subotu navečer u Strasburgu očekuje finalna borba SP-a u savateu.

Helena Jurišić do 71 kg deklasirala je prvakinju Južne Afrike Adree Beneke te se sutra u polufinalu bori protiv poljakinje Brodnicke.

Tihomir Vranjić do 71 kg prvo je predajom pobijedio kanađina Capobianca da bi danas nažalost izgubio od prvaka Kazahstana Avramidija prekidom u 2. r.

Valentina Balažinec do 52 kg u borbi za medalju poražena je na bodove od britanke Markowske.

Natjecatelji na tatamiju, u semi contactu imali su također dobre rezultate, posebne pohvale idu makaraninu Peri Gazilju koji je u kategoriji preko 91 kg pobijedio tri borbe redom poljaka pa austrijanca pa švicarca i ponovo izborio finale SP-a u kojem će se boriti za zlato protiv britanca Astona, također, medalju je osvojila i Ana Znaor do 65 kg pobjedama protiv poljakinje i grkinje da bi u borbi za finale izgubila od čehinje Sindlerove, Vedrana Halinčić koja je nastupala do 60 kg prvo je pobijedila britanku a u borbi za odličja vrlo tijesno poražena je od domaće natjecateljice Shaune Bannon, Miroslav Grgić u kategoriji do 69 kg izgubio je u eliminacijskom meču od grka Sarantoudisa.

Rezime dosadašnjeg dijela SP-a je dva polufinala na ringu (Damir Tovarović i Helena Jurišić) a na tatamiju bronca Ane Znaor te finale Pere Gazilja.

FULL CONTACT:

ŽENE:

52 kg

1/4 Valentina Balažinec- Monika Markowska (V. Britanija) 0:3

70 kg

1/4 Helena Jurišić- Andrea Beneke (Južna Afrika)

PLASIRALA SE U POLUFINALE PROTIV POLJAKINJE BRODNICKE

MUŠKI:

71 kg

1/8 Tihomir Vranjic- Marco Capobianco (Kanada) predaja pobjednik Vranjić

1/4 Tihomir Vranjic- Stelyan Avramidi(Kazakhstan)TKO pobjednik Avramidi

75kg

1/16 Ante Bilić – Patrick Kuster(Austrija) 3:0

1/8 Ante Bilić – Sean O(Irska) 3:0

1/4 Ante Bilić – Azamat Nurpeissov(Kazahstan) 0:3

91kg

1/8 Agron Preteni- Patryck Prozsek (Poljska) 3:O

1/4 Agron Preteni -Mirko Gabor (Mađarska) 1:2

+91kg

1/8 Damir Tovarović- Eddie Theron(Južna Afrika)KO 2. r. pobjednik Tovarović

1/4 Damir Tovarović – Jukka Saarinen (Finska) 2:1

PLASIRAO SE U POLUFINALE SA UKRAJINCEM THKACHENKOM

Semi contact:

ŽENE:

60kg

1/8 Vedrana Halinčić – Anna Jermakova (V. Britanija) 10:0

1/4 Vedrana Halinčić – Shauna Bannon (Irska) 12:13

65kg

1/8 Ana Znaor – Dorota Godzina (Poljska) 13:10

1/4 Ana Znaor- Georgia Prasinov(Grčka) 19:10

1/2 Ana Znaor- Blanka Sindlerova (Češka) 8:12

OSVOJILA BRONČANU MEDALJU

MUŠKI:

69 kg

1/16 Miroslav Grgić- Timmy Sarantoudis (Grčka) 5:15

+94kg

1/8 Pero Gazilj- Piotr Gorecki (Poljska) 10:0

1/4 Pero Gazilj – Gunther Weninger (Austrija) 21:20

1/2 Pero Gazilj- Michel Decian(Švicarska)14:4

PLASIRAO SE U FINALE S BRITANCEM ASTONOM

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI