Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Izvagali se Fury i Pianeta, “Kralj Cigana” osam kilograma lakši nego za prošli meč (VIDEO) | Fight Site

Izvagali se Fury i Pianeta, “Kralj Cigana” osam kilograma lakši nego za prošli meč (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.08.2018 09:35h Autor:

Francesco Pianeta i Tyson Fury

Tyson Fury odraditi će večeras svoj novi meč, a u Belfastu ga čeka sudar s Francescom Pianentom. Jučerašnje vaganje pokazalo je kako “Kralj Cigana” i dalje nastavlja napredovati prema svojoj savršenoj težini, na koju će trebati doći prije zahtjevnijih mečeva.

Fury je na vagi bio na 117 kilograma, što je osam kilograma manje nego za meč protiv Sefera Seferija, ali po samom njegovom izgledu vidi se prostor za skinuti još određeni broj kilograma. Spominje se da bi mu savršena kilaža za teže ispite bila između 108 i 112 kilograma. Upravo 112 imao je u svom do sada najvećem meču, onom u kojem je savladao Vladimira Klička.

Francesco Pianeta došao je na vagu vidno spreman, sa 113.5 kilograma, no svi su svjesni da mu to ne bi trebalo puno značiti ukoliko Fury odradi meč kakav zna i može. Protiv Seferija je pokazao kako je spreman vratiti se, ali već u ovom meču morala bi se vidjeti drugačija slika, posebno ako već do kraja ove godine namjerava boksati protiv Deontaya Wildera.

Wilder je također bio prisutan na vaganju, kao što će biti i večeras na meču te se može očekivati njegov ulazak u ring, ukoliko sve bude prema očekivanjima i Fury dođe do pobjede. Uostalom, sam je već izjavio da cijeni Pianetu, no da smatra da nema što radi u svjetskom vrhu ukoliko njega ne uspije pobijediti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI