Izgladnjeli Canelo jedva prošao vagu za napad na WBO titulu u super velteru pred 40.000 gledatelja (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 17.09.2016 13:36h Autor:

saul-alvarez

Saul Alvarez danas se vraća u super velter kategoriju gdje će napasti WBO titulu koju drži Liam Smith. Na vaganju je sve iznenadio njegov izgled, a i pored toga se morao skinuti gol da bi zadovoljio. No, to ne smeta preko 40.000 ljudi koji su kupili ulaznicu za prisustvovati ovom meču.

Mnogi su ovaj meč nazvali Canelovim bijegom od Gennadya Golovkina, za kojeg je sam nedavno izjavio kako je prekrupan boksač te da u srednjoj kategoriji njih dvojica ne bi imali jednake startne pozicije i uvjete.

Zato se Alvarez (47-1-1, 33KO)vratio u dva i pol kilograma lakšu diviziju, gdje je već odradio većinu svojih mečeva, no čini se kako ga je vrijeme u srednjoj kategoriji promijenilo te je imao velikih problema oko zadovoljavanja potrebnih 69.9 kilograma. Na vaganju se tako morao skinuti do gola da bi zadovoljio maksimalno dozvoljenu težinu.

28-godišnji Smith (23-0-1, 13KO) svoj je posao odradio bez problema te kreće u najveći ispit svoje dosadašnje karijere, u kojoj je osvojio pojas koji danas brani, no do sada se nije susreo niti s jednim borcem koji se nalazi unutar Top 50 boraca ove kategorije po BoxRecu.

Ipak, preko 40.000 ulaznica prodano je za ovaj meč na AT&T stadionu u Arlingtonu, savezna država Texas, a nema sumnje kako će Alvarez ponovno prodati i ogroman broj PPV-a. Realno, njemu i njegovom timu bi borba protiv Golovkina uistinu bila nepotreban rizik. A to što misle fanovi i što bi bilo sportski pošteno, ionako već odavno ne igra nikakvu ulogu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI