Ivana Habazin ipak odlučila nastaviti karijeru

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.10.2014 12:53h Autor:

Ivana Habazin (foto:Predrag Šuka)

Najbolja hrvatska boksačica, Ivana Habazin, odlučila je da ipak nastavi svoju, do sada, vrlo uspješnu boksačku karijeru. Mjesec i pol dana nakon poraza u borbi za ujedinjavanje četiri najveće titule, ipak je odustala od najavljenog umirovljenja.

Nakon što je 13. rujna poražena od Cecilie Braekhus, u "najvećem meču u povijesti ženskog boksa", Ivana Habazin je najavila kako prestaje s profesionalnim bavljenjem sportom. Argumenata je bilo nekoliko, no prije svega taj kako od države i državnih institucija nema nikakve podrške, unatoč vrhunskim rezultatima. Prijatelji i ljubitelji boksa su Ivanu nagovarali da ne odustaje, da je mlada, da će biti prilike za veće rezultate, no Ivana je, kako se moglo zaključiti po izjavama u medijima, čvrsto odlučila posvetiti se drugim stvarima.

Ipak, mnoge je razveselio Ivanin jučerašnji Facebook status, kroz koji je, puna elana izjavila kako će nastaviti svoju karijeru te da su napokon stvari sjele na mjesto. Ipak je glava bila vruća i trebalo je malo vremena da se sve slegne i može donijeti pravu odluku. Njen status prenosimo u cijelosti:

"Mjesec i pol nakon mog posljednjeg meča počela sam osjećati i shvaćati da to ipak ne smije biti kraj. Iako nemam nikakve podrške u svojoj državi, mislim kako moram nastaviti, ne smijem se predati, nisam kukavica. Ovog trenutka se nalazim u Berlinu, gdje treniram i spariram s Ceciliom Braekhus, a onda se vraćam u Hrvatsku te već imam i idući meč, a on je 29. studenog u Samoboru. Danas sam imala sjajan sparing, učim nove stvari i skupljam iskustvo te sam presretna i zahvalna što imam priliku učiti i napredovati uz najbolju boksačicu svijeta. Dakle, nije gotovo dok stvarno nije gotovo, iako bi moglo biti teže nego ikad. Zahvaljujem Bogu! Bog je mudar i moćan."

Ova nas je vijest razveselila i Ivani želimo puno uspjeha. Nije ni Cecilia Braekhus nepobjediva, a i nije više mlada kao nekad. Ne sumnjamo da će nas Ivana sve učiniti ponosnima, a državne institucije još jednom pozivamo da podršku daju vrhunskim sportašima koji to uistinu zaslužuju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI