Irski bogataš s bocom whiskeya u ruci: Imam puno opcija ispred sebe, ja sam “free agent”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.08.2017 16:30h Autor:

Conor McGregor

Conor McGregor je na press konferenciju došao u šarenom odijelu, već blago alkoholiziran, držeći u ruci bocu svog vlastitog whiskeya. Prokomentirao je meč, cijelu priredbu u globalu te kako je zadovoljan istim, a odmah je nešto rekao i o nastavku svoje karijere.

Irac nije čekao pitanje, nego je u svom stilu odmah preuzeo konferenciju te je iskreno iznio ono što mu je ostalo kao prvo dojam nakon meča koji je odradio:

“Bio je dobar meč. Obećao sam vatru u prvim rundama i pružio sam vatru u prvim rundama, no moram priznati Floydu da je opak tip, kojeg ništa nije uspjelo omesti. Moram mu izraziti poštovanje, tijekom meča je mijenjao tri taktike, a to mogu samo pravi šampioni, to nisam očekivao. Žao mi je što nam nisu dozvolili da dočekamo kraj desete runde. No, bilo je zabavno, stvarno sam se jako dobro zabavio. Boks je potpuno drugačija igra od one iz koje dolazim.”

Upitan je o bodovanju, odnosno o tome da je po sucima jednoglasno dobio samo prvu rundu, dok mu je iduće dvije povjerenje dao tek jedan od sudačkog trojca. To ga je iznenadilo, odnosno vjeruje kako je stojao puno bolje od toga te je još jednom rekao kako misli da je zaslužio dočekati kraj meča.

“Mislim da sam čisto dobio prve tri runde, četvrta je bila blago njegova, no onda sam opet bio bolji u petoj te mislim da sam dobio i osmu. To bi bilo 5:4 za mene, ali to na kraju nije važno, meč sam izgubio prekidom. Mislim da sam zaslužio čuti završno zvono, no što je tu je, prihvaćam odluku suca koji je odradio sjajan posao. Žrtvovao sam cijelog sebe za ovo, došao sam do velikih visina, no želim još više, ne namjeravam stati.”

Netko je spomenuo i sva podcjenjivanja od strane osoba iz svijeta boksa, koji su smatrali kako će se u ringu dogoditi jedna dominacija, pa čak i da će McGregor završiti posramljen. To se na kraju nije dogodilo, a kao jedan razlog toga sigurno je njegovo samopouzdanje s kakvim je došao u Las Vegas.

“Bilo je nepoštovanja prema meni i onome što mogu, no ja sam znao kada dođe vrijeme meča da ću odraditi svoje i pokazati što mogu. Došao sam ovdje pun vjere u sebe, došao sam nokautirati Floyda Mayweathera. I uvjeren sam da sam ga ozbiljno uzdrmao s onih prvih par udaraca. No, onda je počeo čitati moju igru, počeo se sakrivati od udaraca te je preuzelo kontrolu svojom prednjom rukom. Uživao sam, bio je to pravi izazov za mene iz kojeg se vraćam s jako puno iskustava koje ću unijeti u moj trening.”

I naravno, više je novinara postavilo pitanje što je iduće u njegovom životu i karijeri. Ipak, konkretan odgovor na to nije dao, ali je izrekao mišljenje o tome što misli o svom UFC ugovoru. On ga ne smatra nikakvom obavezom, nego je samog sebe nazvao slobodnim borcem koji može raditi što hoće.

“Ne znam što je iduće. Znam jedini da ću nastaviti učiti i napredovati, jer sam ja borac. Imam još puno toga za naučiti. Mogu se vratiti u UFC gdje držim dvije titule o kojima trebam razmišljati, a otvaraju mi se još neke opcije u boksu. Ponosan sam što sam mogao dijeliti ring s Floydom. Mlad sam, svjež sam i spreman sam. No, prvo ću malo partijati, a tek onda vidjeti što mogu i koje su mi opcije, a imam ih mnogo, kako u MMA-u, tako i u boksu. Ako ćemo realno, ja sam ‘free agent’, ja sam slobodan borac. “

Još je na kraju upitan što će napraviti sa zarađenom svotom, za koju neki kažu kako će biti oko sto milijuna dolara.

“Ne znamo još koliko će biti, ukoliko prodaja bude kao za meč protiv Pacquiaoa, imam sto milijuna, no treba zbrojiti zaradu od ulaznica, od prodanih prijenosa, sponzora te prodane robe, pa ćemo onda znati. Puno je ajkula u ovom moru. A ne znam kako ću ga potrošiti, gradim svoj brand, imam liniju odjeće, sada sam donio i svoj whiskey, tako da ću sigurno nastaviti ulagati u sebe. Imam još podosta ugovora kojima zarađujem. Novac je dobar za mene, a sada sam u situaciji gdje mogu zarađivati zauvijek i to veliku svotu. Ja sam trenutno jako dobar po tom pitanju. Trebam nastaviti raditi što radim i uživati u životu. I naravno, vidjeti što iduće slijedi u mojoj borilačkoj karijeri, jer to je ono što ja radim. Kada nemam ugovorenu borbu postajem nervozan i tjeskoban.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI