Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Irska reklama s Mayweatherom zabranjena zbog rasizma! | Fight Site

Irska reklama s Mayweatherom zabranjena zbog rasizma!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.09.2017 09:47h Autor:

Floyd Mayweather

Reklama za irsku online kladionicu Paddy Power, na kojoj se nalazi boksačka super zvijezda Floyd Mayweather, je zabranjena od strane Engleske agencije – ASA, koja vodi glavnu riječ u toj zemlji kada je u pitanju odobravanje i prikladnost medijskog sadržaja.

Razlog zabrane su mnoge primjedbe koja je ta reklama dobila na račun potencijalnog rasizma koji u sebi sadržava, iako je Mayweather odobrio sporni reklamni slogan.

O čemu se točno radi?

Još u kolovozu, ususret milijunskog mega meča, kladionica Paddy Power je odlučila iskoristiti situaciju i Conorovo koketiranje s rasizmom u nekim trenucima promotivne turneje. Angažirali su Mayweathera i napravili prilično jednostavnu reklamu sa sloganom – “Uvijek se kladi na crno!” (jer smo provjerili i samo jedan od njih je boksač).

Predstavnici ASA-e su u izjavi za ugledni BBC naglasili kako su “svjesni da rasizam u reklami nije usmjeren na Floyda Mayweathera, kao i da je upravo slavni boksač autorizirao ovu reklamu i reklamnu poruku”. No, unatoč tome, dio javnosti takav način reklamiranja smatra uvredljivim pa je ASA naglasila “da je oglas sugerirao kako se radi o dvoboju dvije rase” što je protivno pravilima i nije prihvatljivo.

Paddy Power se također oglasio priopćenjem u kojem tvrde da im cilj nije bio nikoga uvrijediti, ali i da je slogan reklame “ukraden” iz filma “Putnik 57” iz 1992. godine.

Mayweather je tijekom službenog vaganja nosio hlačice upravo s reklamom za Paddy Power. Njemu rasizam u reklami nije smetao. Dok god je za njega bio masno plaćen…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI