Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Imamo novog teškaškog kralja: Tyson Fury odradio fantastičan meč i detronizirao Vladimira Klička | Fight Site

Imamo novog teškaškog kralja: Tyson Fury odradio fantastičan meč i detronizirao Vladimira Klička

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.11.2015 00:18h Autor:

Tyson Fury

Došao je i taj dan kad se pojavio boksač koji je detronizirao Vladimira Klička i to je Tyson Fury. 27-godišnji Britanac je iznenadio nevjerojatnom spremom i tehnikom te posebno kretanjem. Nakon 12 rundi bio je bolji boksač i zasluženo je novi vlasnik četiri elitna pojasa.

Već od samog početka meča, vidjelo se kako se Vladimir Kličko ovog puta susreo s drugačijim boksačem nego što su bili oni posljednji. Još od meča protiv Mariusza Wacha, nije se susreo s borcem koji je viši od njega, ali malo tko je očekivao da će Fury biti brži od sjajnog Ukrajinca. Ples koji je prezentirao na otvorenom treningu nije bio samo šala, Tyson ga je prezentirao i u ringu.

Tako se može reći da su prve tri runde u potpunosti pripale novom svjetskom prvaku, čije su eskivaže bile problem za koji Vladimir nije mogao pronaći lijek. Potpuno mu je zaustavio prednji direkt, udarac kojim je Kličko inače kontrolirao svoje mečeve, a niti Furyeve promjene garda nisu nimalo olakšavale. Vidjelo se kako je Britanac odradio fantastične pripreme i to posebno na kondicijskom planu.

Kličko se aktivirao tek od četvrte runde, ali prave stvari su viđene tek u petoj. Onda je Fury intenzivnije krenuo, a ispod oka dugogodišnjeg prvaka pojavila se posjekotina. Fury je bio sve umorniji, ali ne toliko koliko se očekivalo te je i dalje kontrolirao tempo ovog meča. Sve do osme runde, akcijom najsadržajnije u meču.

Tad je Kličko proradio, odnosno uspio je skratiti distancu, za koju je Fury do tada imao nevjerojatan osjećaj. Pogodio je nekoliko direkta te osigurao bodove za sigurnu rundu, a u devetoj smo vidjeli Vladimira kakvog prve 24 minute meča nije bilo. Dočekao je trenutak nepažnje i Furya uzdrmao desnim krošeom, ali umjesto daljeg napada, postao je neoprezan te Fury ponovno vraća. Njegov odgovor bio je lijevi kroše, na koji ipak nije uspio povezati još koji udarac, unatoč teškoj situaciji u kojoj se Kličko našao.

Deseta i jedanaesta runda su donijele vidljiv umor te podjednaku borbu, a ono najbolje oba su sačuvali za zadnju dionicu. Iako je Fury mogao biti siguran da vodi po bodovima, napao je kao da želi doći do nokauta, a takav je bio i Vladimir, kojem je kut rekao da mora ići po nokaut. S obje strane su letjeli udarci, Kličko se čak činio precizniji, no niti jedan nije pao i došlo je do kraja meča, odnosno sudačkih odluka.

Kartice su rekle dva puta po 115-112 te jednom 116-111 (Furyu je oduzet bod u 11. rundi), a Michael Buffer je rekao kako svijet ima novog teškaškog prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI