Ilunga: Imam neraščišćene račune sa Spongom

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.02.2014 14:00h Autor:

Danyo Ilunga

Glory 15 održat će se 12. travnja u Istanbulu, a okupit će i četvoricu ponajboljih svjetskih poluteškaša.

U Istanbulu će se održati prvi turnir iz serije World Championship Tournament, a na njemu će sudjelovati Tyrone ‘King of the Ring’ Spong (90-5, 60 KO’s), Gokhan ‘The Rebel’ Saki (79-16, 56 KO’s), Nathan ‘Carnage’ Corbett (57-4, 45 KO’s) i Saulo Cavalari (28-2, 18 KO’s). Mnogi su ostali iznenađeni kad se na popisu boraca nije pojavio Danyo Ilunga, ali borac iz Konga ima malo većih planova i veću metu.

"Rečeno mi je da ću se najvjerojatnije boriti za naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji protiv pobjednika ovog turnira. Što se mene tiče to je uredu.", rekao je Ilunga i nastavio."Dobit ću tu borbu i vratiti se tamo gdje mi je mjesto. Na prvu poziciju."

Ilunga je 2012. započeo kao broj jedan u poluteškoj kategoriji, ali je pao na drugu nakon poraza od Sponga u finalu posljednjeg turnira u prošloj godini. Sad kad je Saki prešao u polutešku i kad je rangiran kao drugi, Ilunga je pao na treću poziciju.

"Meni je to malo čudno. Gurnuli su me na treću poziciju i nisam zbog toga sretan. Borim se u ovoj kategoriji jako dugo. Borio sam se protiv svih i trebale su mi tri godine da dođem do broja jedan. No, nema veze. Vrlo brzo ću se vratiti.", samouvjereno će Ilunga.

O prelasku Sakija u polutešku kategoriju je dodao.

"Mislim da je malo premali za tešku kategoriji i da je ovo najbolji odabir za njega. No, borit će se protiv vrhunskih boraca i mislim da neće imati prednost u brzini kao što je to bio slučaj u teškoj kategoriji. Ovdje su borci ipak brži. Saki i Spong su favoriti turnira u Istanbulu. Mislim da bi oni trebali doći do finala , ali na turnirima nikad ne znate. Ako se sretnu, po mojem je mišljenju, Spong u prednosti."

Tko god da osvoji turnir veliki su izgledi da će biti Ilungin protivnik u borbi za naslov. Na pitanje koga bi voli za protivnika malo je razmislio.

"Mislim da to i nije previše važno, ali imam nekih neraščišćenih računa sa Spongom. Vjerojatno bih više volio njega za protivnika. No, sve su to sjajni borci i veselila bi me borba s bilo kim.", rekao je Ilunga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI