Igor Jurković poražen u Denveru

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 04.05.2014 12:40h Autor:

Igor Jurković - Artem Vakitov (foto: Glory)

Na jučerašnjem Glory 16 eventu u Denveru nastupio je i naš najbolji poluteškaš Igor Jurković. No, on nije uspio pružiti svoj najbolji nastup, odnosno nastup koji bi mu donio pobjedu. Suci su na kraju tri runde uvjerljivu pobjedu dali ruskom borcu Artemu Vakitovu.

Nažalost, Glory 16 u Denveru nije bio uspješan za našeg najboljeg poluteškaša, Igora Jurkovića (49-8). U svom drugom nastupu u SAD-u ponovno je doživio poraz. Ovaj put je bolji od našeg borca, sudačkom odlukom, bio perspektivni ruski udarač Artem Vakitov (11-4).

Igor je vrlo rano u borbi bio pogođen jednim udarcem desnom šakom, koji ga je bacio u knockdown. Ipak, nakon toga se vratio u borbu te je nastavio low kickovima pokušavati oslabiti svog protivnika, koji je svoj stil više usmjerio na udarce u tijelo. 

Iako je do kraja borbe još jednom bio u teškoj situacija, a i nos mu je prokrvario, Igor je nastavio napadati u nadi da preokrene borbu, no Vakitov se nije dao isprovocirati i pametno je odradio borbu do posljednjeg gonga, kontroliravši napade našeg borce te skupljajući bodove udarcima iz kontri.

Na kraju su suci uvjerljivu pobjedu (30-26 i 2×29-27) dali ruskom borcu koji je tako došao na tri pobjede u tri Glory nastupa. Igorov Glory skor sada iznosi 2-3 i sigurno će mu pobjeda u idućoj borbi postati imperativ.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI