Hrvatski izbornik “oprao” Joshuu i Parkera: Jače sparinge viđam svaki dan u klubu!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.04.2018 20:43h Autor:

Joseph Parker vs. Anthony Joshua

Boksački meč Anthonya Joshue i Josepha Parkera i dalje je tema u sportskim krugovima, posebno onima borilačkim. Jedan od onih koji su analizirali meč je i izbornik hrvatske U-22 reprezentacije, Tomo Kadić, koji se vratio sa za nas vrlo uspješnog europskog prvenstva u Rumunjskoj.

Tomo Kadić vratio se iz Rumunjske s reprezentacijom koja je donijela dva srebra i jednu broncu. Svakako je bilo razloga za slavlje i svi su primali čestitke sa svih strana. No, nije se moglo pobjeći od aktualnih boksačkih tema, kao što je u subotu održan meč. 80.000 gledatelja u Cardiffu vidjelo je pobjedu Anthonya Joshue nad Josephom Parkerom, no rijetko tko je bio zadovoljan onim što su boksači prikazali. Ništa drugačiji dojam nema niti Kadić.

“Moram priznati da sam zaspao dva puta tijekom meča. Jače sparinge nego što je bilo ovo ja viđam u klubu. Parker je djelovao kao da želi više, ali sve je to bilo jalovo. Joshua je premalo radio da bi smo uopće mogli reći da je on apsolutni svjetski prvak. Protiv Klička je oduševio, da posljednja dva meča ne bismo vidjeli ništa od njega”, rekao je trener iz boksačkog kluba Gladijator za net.hr, a još je dodao: “Nije Tyson Fury ništa slagao kad je rekao da mu Wilder i Joshua ne bi mogli biti ni sparing partneri. Na stranu Wilder, ali za Joshuu stoji. Ako Joshua bude ovako boksao, mislim da će ga Wilder razbiti.”

Mnogi su Joshuin stil boksa usporedili s onim što je velikim dijelom svoje dominacije radio Vladimir Kličko.

“Ne znam je li preuzeo njegove manire, ali tako je izgledao. Nakon njihove borbe smo sanjali da ćemo gledati atraktivne mečeve, ali njegov ziheraški stil doveo je do toga da izgleda kao da se ništa nije promijenilo. Sve navedeno dovodi do spavanja, kao što se meni dogodilo u meču protiv Parkera. Nisam vidio ništa što bi me ostavilo budnim. Parker ga je nekoliko puta lijepo pogodio i razveselio me, ali to je bilo to”, završio je svoje mišljenje o meču.

Kadić se sada vraća u svoj klub, gdje treba nastaviti stvarati boksače, kako za reprezentaciju, tako i za WSB momčad Croatian Knight, koja je do sada svaki susret imala barem jednog boksača iz tog kluba u svom sastavu. Uz nadu da ćemo gledati bolje i uzbudljivije mečeve nego što je to bio ovaj subotnji kojeg smo prokomentirali.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI