Hrvatski borci zaokružili spektakl u Areni sjajnim rezultatima!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.03.2013 04:26h Autor:

Photo by Fight Channel (Ivana Kaurloto)

U pet super mečeva koji su popunili program K-1 WGP Finala, hrvatski borci su ostvarili odlične rezultate izuzev mladog Splićanina Tonija Milanovića.

Zoraj, Brestovac i Preteni su svladali svoje protivnike i tako dodatno zaokružili večer iz snova u zagrebačkoj Areni. Jedino je Milanović poražen prilično neugodnim nokautom od vjerojatno najboljeg mladog borca na svijetu u kategoriji do 85 kilograma – Jasona Wilnisa.

Zoraj je nakon loše prve runde u kojoj mu se dva puta brojalo, ipak uspio preokrenuti meč protiv Grka Edmonta Palatatzisa. Presudilo je koljeno u jetru nakon kojeg se Grk nije mogao dići na noge. Iako nije odradio najimpresivniji meč, Zoraj je još jednom dokazao da se radi o najboljem hrvatskom borcu u kategoriji do 80 kilograma. Valja napomenuti da je Palatatzis bio kasna zamijena za svog sunarodnjaka Giannisa Sofokleusa. On se u Zagrebu nije pojavio zbog problema s putnim ispravama, pa su organizatori doslovce u posljednji trenutak angažirali Palatatzisa.

Još impresivniji je bio Splićanin Agron Preteni koji je sudačkom odlukom svladao inače sjajnog Rumunja Andreija Stoicu. Član Pitbulla se nakon prošlogodišnjeg slavlja na Cro Cop Final Fightu protiv Francuza Guy Pacomea Assija, ove godine predstavio u još boljem svjetlu. Dvoboj je bio prepun kvalitetnih ručnih i nožnih tehnika, a na kraju je presudilo nekoliko boljih serija našeg borca. Nova vrijedna pobjeda vinula je Pretenija u sam vrh europske i svjetske kick boks scene u diviziji do 95 kg.

U glavnom super meču večeri Zagrepčanin Mladen Brestovac je sudačkom odlukom pobijedio Španjolca Franka Munoza. Cro Copov sparing partner je dominirao čitavim dvobojem pokazavši klasu više u odnosu na svog protivnika. "Crna pantera" je uspjela tek preživjeti do sudačke odluke koja je bila jednoglasna.

K-1 WGP Finale – Super mečevi:

Xie Chuang def. Samo Petje via Jednoglasna odluka sudaca
Jason Wilnis def. Toni Milanović via Ko, 2R
Emil Zoraj def. Edmont Palatatzis via Ko, 2R
Agron Preteni def. Andrei Stoica via Jednoglasna odluka sudaca
Mladen Brestovac def. Frank Munoz via Jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI