Hrvatski boks u novim problemima

K1 / Boks 18.07.2012 07:11h Autor:

Ante Vičević

 

Hrvatski boksački savez ponovno je na početku puta nakon što je u njihove urede stiglo rješenje Ministarstva uprave da Ante Vičević i Ante Matas nemaju pravo zastupanja.

Krajem protekle godine održala se skupštinska sjednica Hrvatskog boksačkog saveza na kojoj nisu sudjelovale tadašnje vladajuće strukture te je izabrano novo vodstvo na čelu s predsjednikom Antom Vičevićem. Gradski ured za opću upravu u Zagrebu potvrdio je njegov izbor te je ubrzo zamijenio Mladena Kruljca kao predsjednika.

Pokrenuti su u međuvremeni neki dobri novi projekti, poput ekipnog prvenstva Hrvatske, no bilo je pod Vičevićevom vladavinom i nekih prilično spornih situacija, poput navodnog utjecaja na sudačke odluke i naknadne promjene rezultata te suspenzije BK Leonarda i njegova glavnog trenera Leonarda Pijetraja, koji je također smijenjen s izborničke funkcije.

No, kako doznaje ProFightStore, ovog je tjedna u HBS stiglo rješenje Ministarstva uprave kojim se poništava odluka zagrebačkog Gradskog ureda za opću upravu.

Nije potpuno jasno znači li to da se automatski Mladen Kruljac vraća na mjesto predsjednika saveza, a Vičević je najavio obraćenjem Ustavnom sudu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI