Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Hrvatska ulazi u WSB boksačku ligu! | Fight Site

Hrvatska ulazi u WSB boksačku ligu!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 27.06.2017 17:08h Autor:

WSB

Nakon što već nekoliko sezona najbolji hrvatski boksački nastupaju u raznim momčadima WSB lige, čini se kako bi Hrvatski Boksački Savez napokon trebao ući u ligu s vlastitom momčadi.

Tu vijest je prenio izvršni direktor WSB-a, Ken Crease, koji je bio na sastanku u Zagrebu, gdje je razgovarao i s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatkom Matešom.

“Već neko vrijeme pregovaramo s Hrvatskim boksačkim savezom da dovedemo Hrvatsku u Svjetsku boksačku ligu i sretni smo što smo stigli gotovo do kraja s tim pregovorima. Vjerujemo da ćemo uz pomoć HOO-a i gradova domaćina diljem Hrvatske to ostvariti u siječnju 2018., kada starta nova sezona WSB-a”, rekao je Crease

Ovome svakako pomaže činjenica da već neko vrijeme hrvatski boksači nastupaju u ligi, a poseban su uspjeh napravili Filip Hrgović i Hrvoje Sep, koji su bili velike zvijezde u Kazahstanu, dok su nastupali za Astana Arlanse.

“Ovo je već osma godina WSB-a i od iduće godine će u njoj biti 16 natjecateljskih timova, a svake godine kvaliteta natjecanja raste. Zato nam je bitno koji će timovi sudjelovati i mogu li se natjecati na visokom nivou WSB-a”, dodao je Crease.

Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak je izjavio kako mu je ulazak Hrvatske u WSB san već nekoliko godina te kako se nada da će uspjeti vratiti hrvatske boksače, koji bi tako nastupali za svojevrsnu reprezentaciju Hrvatske. Većina momčadi u ligi i nastupa po tom principu, dok neke uvoze boksače iz drugih zemalja, od kojih je poveći broj do sada došao iz Hrvatske.

“Pregovori su počeli prije godinu dana. Mnogi su prepoznali HBS izvan naše zemlje po rezultatima i po našem radu. Ne ulazimo u ovo natjecanje s ogromnim ambicijama da budemo prvi, bit ćemo sretni ako budemo peti, a siguran sam da nećemo ostati samo jednu godinu”, kazao je Bošnjak naglasivši kako će i to pridonijeti razvoju i dobrobiti boksa.

Sjajna vijest. Nakon što smo već ranije pratili WSB te ga još uvijek pratimo, od iduće sezone trebali bi to raditi s još puno više zanimanja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI