Hrvatska se iz Irske vratila s četiri medalje

K1 / Boks 30.11.2011 21:57h Autor:

Pero Gazilj

Hrvatski kickboxing savez izvijestio nas je o učinku koji su postigli naši reprezentativci sudjelujući na Svjetskom prvenstvu u Irskoj. Naša se reprezentacija vraća kući s ukupno četiri medalje – jednim zlatom i tri bronce.

Svi naši reprezentativci zabilježili su odlične nastupe i uvjereni smo da je bilo malo više športske sreće i manje zloće od strane sudaca  rezultati bi bili još bolji.

Hrvatsku su predstavljali u full contactu: Valentina Balažinec  -52kg;  Helena Jurišić -70kg, Tihomir Vranjić -71kg, Ante Bilić – 75kg, Agron Preteni – 91kg i Damir Tovarević +91kg;  u semi contactu: Vedrana  Halinčić -60kg, Ana Znaor – 65kg, Miroslav Grgić – 69kg i Pero Gazilj +94kg.

Zlatnu medalju u disciplini semi contact osvaja Pero Gazilj član KBK Mornar  Split (kategorija + 94kg ) i tako postaje Svjetski prvak četvrti put za redom (Mađarska 2005. , Portugal 2007. , Italija 2009 i sada Irska 2011.).

Pero se doslovno prošetao Svjetskim prvenstvom  preko Poljaka, Austrijanca, Švicarca i na kraju u finalu preko Britanca  i tako ispisao povijest discipline semi contact ( tri borbe je pobjedio automatom tj. razlikom od 10 bodova gdje se automatski borba prekida prije regularnog vremena).

Brončanu medalju u semi contactu osvaja i Ana Znaor članicia KBK Šušak Rijeka koja je nakon dvi pobjeda nad  Poljakinjom i Grkinjom zaustavljena u polufinalu od Čehinje Blanke  Sindlerove.

U Full contactu brončane medalje osvajanju Helena Jurišić (KBK Mornar Split) u kategoriji – 70kg i Damir Tovarović (KBK Pit bull Split) u kategoriji +91kg. Helena je pružila odličan nastup i u prvom kolu deklasirala predstavnicu Južne Afrike  da bi u polufinalnoj borbi bila zaustavljena sumljivom odlukom sudaca 2 : 1 od predstavnice Poljske.

Damir je sve oduševio vrhunskim nastupom na Svjetskom prvenstvu (pogotovo ako uzmemo u obzir ozljedu noge s kojom je odlučio  nastupiti) , u prvom kolu deklasira prvaka Južne Afrike, u drugom kolu  deklasira svjetskog prvaka  Finca Saarinena da bi u polufinalu sumljivom odlukom sudaca isto kao i Helena bio zaustavljen od predstavnika Ukrajine.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI