Hrgovićev veliki rival juriša na 6. profi pobjedu

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.05.2018 17:10h Autor:

Photo: YouTube

Dvostruki osvajač medalje na Olimpijskim igrama i veliki rival našeg Filipa Hrgovića iz amaterskih dana Kazahstanac Ivan Dychko će 16. lipnja u američkom St. Petersburgu odraditi svoj šesti profesionalni meč u karijeri.

Protivnik u ovom obračunu teške kategorije će mu biti bivši izazivač za svjetsku titulu Mike Marrone. Dvoboj je dogovoren na osam rundi.

Podsjećamo kako je 27-godišnji Dychko 2012. i 2016. na Olimpijskim igrama osvojio broncu (u Riju ju je podijelio s našim Hrgovićem). Tijekom vrlo uspješne amaterske karijere čak tri puta je osvajao medalje na Svjetskim boksačkim prvenstvima. U profesionalnu karijeru je krenuo u rujnu 2017. godine, a do sada je već nanizao pet pobjeda prekidom.

Doduše, meč protiv Marronea mu je daleko najozbiljniji test u dosadašnjoj profi karijeri. 32-godišnji Amerikanac ima 21-8 do sada, a 2011. se borio za WBA svjetski pojas u cruiser kategoriji. Zaustavljen je prekidom u šestoj rundi.

Do tog trenutka je imao impresivnih 18-0 te su ga analitičari smatrali velikim potencijalom u višim kategorijama. No, u posljednja četiri meča je ubilježio četiri poraza, među njima je bio i bivši prvak Shannon Briggs.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI