Hrgovićev protivnik o svojih sedam i pol godina u zatvoru: “Svakog dana sam razmišljao o povratku”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.05.2019 14:20h Autor:

Gregory Corbin

Profesionalna boksačka karijera Gregorya Corbina počela je tek kad je ovaj Amerikac imao 31 godinu. Razlog za to su sedam i pol godina koje je proveo u zatvoru, a zbog kojih je prekinuta njegova perspektivna amaterska karijera.

38-godišnji Gregory Corbin u subotu će biti prva prepreka Filipu Hrgoviću u planu nastavka izgradnje uspješne karijere i širenja iste na američko boksačkogtržište. Iskusni boksač vrlo zanimljive priče može stvoriti probleme svakome, a iza sebe ima životno iskustvo koje ga je naučio da se nikad ne predaje. Naime, usred njegove vrlo uspješne amaterske karijere, Corbin je priveden zbog veza s kriminalnim kartelom te je osuđen na zatvorsku kaznu. Na slobodu je izašao tek nakon sedam i pol godina, a to iskustvo smatra kao nešto što ga je ojačalo. Zapravo, najbolje je pročitati što je sam rekao o tom periodu života i kako je sve to izdržao.

“Nije bilo lako, ali morao sam zadržati pozitivne misli i samom sebi dati još jednu priliku. Cijelo vrijeme sam bio siguran u to kako ću se vratiti čim budem pušten. Bio sam spreman vratiti sve ono što sam ostavio iza sebe. To sam i napravio. 2012. godine sam došao kući i odmah postao profesionalac. Počeo sam se uspinjati ljestvicom i bio sam spreman iskoristiti svaku priliku. Još uvijek imam dovoljno vremena za postati velik”, ispričao je Corbin u razgovoru za Fight Hype iz rujna prošle godine. Bilo je to prije nego je doživio svoj prvi poraz.

Ipak, nije lako vratiti se nakon sedam i pol godina van slobode. Rekao je nešto o tome kakav je uopće osjećaj bio zaustaviti toliko perspektivnu karijeru i onda se vraćati već pred veteranskim godinama:

“Ja sam to dugovao samom sebi, ali i mnogim ljudima. Svi smo puno uložili u moju amatersku karijeru. Shvaćam da sam kasno krenuo s profesionalnim boksom, no ja treniram od svoje osme godine. Prvo to nije bilo ozbiljno jer mi je obitelj htjela da se bavim drugim sportom i zapravo sam kao natjecatelj s boksom počeo tek nakon koledža, kao 22-godišnjak. Izgubio sam svoj prvi meč na nacionalnom prvenstvu 2003. godine, da bih godinu kasnije izgubio tek u finalu. 2005. godine sam osvojio natjecanje i saznao sam da je George Foreman osim mene jedini teškaš iz Texasa koji je osvojio Golden Gloves. Namjeravao sam se vratiti i to potvrditi 2006. godine, no dogodilo se što se dogodilo. Sjajno je imati svoje ime pokraj imena velikog Georgea Foremana. Zbog toga sam se cijelo vrijeme u zatvoru svakog dana budio s ciljem da ostanem aktivan. Govorio sam si da ne smijem odustati i da svoje tijelo moram držati zaposlenim. Moram priznati da je bilo dana kad sam pomislio da ću biti star kada izađem i da neću moći ništa napraviti. No, onda sam rekao da me nije briga i da me nitko neće limitirati. Ja sam tu da bih ispunio svoj san.”

Corbin će protiv Hrgovića biti nesumnjivo motiviran jer to će mu biti prava prilika, a možda i posljednja prilika da svoju karijeru usmjeri tamo gdje želi. Nakon poraza od Charlesa Martina našao se na raskrižju i ovaj meč dati će mu odgovor hoće li (p)ostati “journeyman” boksač ili ipak ima kvalitete za nešto više. Na Hrgoviću je da potvrdi kako je ipak on taj čija je budućnost u svjetskom boksačkom vrhu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI