Hrgović nokautirao Kubanca, Sep izgubio protiv svjetskog prvaka

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 14.12.2013 12:33h Autor:

Hrgović

U istinskom boksačkom spektaklu u kazahstanskoj prijestolnici Astani dvojac zagrebačkog BK Leonardo ponovno se našao u glavnoj ulozi. Boksajući pod zastavom Astana Arlansa, branitelja naslova u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB), u dvoboju protiv Cuba Domadoresa superteškaš Filip Hrgović nokautirao je Josea Angela Lardueta, dok je poluteškaš Hrvoje Sep u odličnoj predstavi bodovno izgubio od dvostrukog svjetskog prvaka Julija Cesara La Cruza.

Sepov meč i službeno je proglašen presudnim i najboljim te večeri, jer je nakon teške i neizvjesne bitke La Cruz donio Cuba Domadoresima ključni treći poen za konačnu pobjedu 3-2. Nakon triju pobjeda zaredom (Azerbaijan Baku Fires 4-1, Russian Boxing Team 3-2 i Mexico Guerreros 4-1), bio je to prvi poraz Astana Arlansa u četvrtoj sezoni WSB-a.

"Ljutit sam na sebe jer sam griješio u meču, ali smatram da sam učinio dovoljno za pobjedu. Imao sam više pogođenih udaraca, uspio sam uzdrmati, pa čak i raskrvariti svjetskog prvaka. La Cruz na kraju nije imao izbora, pa je počeo opstruirati borbu i sudac u ringu ga je kaznio oduzimanjem boda. Ipak, respekt bodovnih sudaca prema svjetskom prvaku bio je prevelik. Morat ću ubuduće biti još boji", rekao je Hrvoje Sep nakon izlaska iz ringa.

Bodovni suci pobjedu su jednoglasno (48-46, 48-46, 49-45) dodijelili svjetskog prvaku iz 2013. i 2011. Bio je to Sepov tek šesti poraz u 19 nastupa u WSB-u. Kontroverznom odlukom sudaca nezadovoljan je bio i Sergej Korčinskij, glavni trener Astana Arlansa:

"Nezadovoljan sam i suđenjem i bodovanjem. Već u prvoj rundi Sep je uzdrmao Kubanca, ali mu je sudac dao priliku da se oporavi. Onda je La Cruz počeo izbjegavati borbu, visio je na Sepu kao nevjesta na prvom svadbenom plesu. Da je sudac to sankcionirao odmah, a ne tek na kraju meča, ishod bi bio obrnut ", rekao je Korčinskij.

Filip Hrgović, drugi biser iz radionice hrvatskog boksačkog majstora Leonarda Pijetraja, ostavio je u Astani bodovne suce bez prilike da odlučuju. U trećoj rundi meča, koji više nije mogao promijeniti konačni ishod, tehničkim nokautom pobijedio je Kubanca Josea Lardueta, sudionika olimpijskih igara u Londonu i brončanog u teškoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu 2009. u Milanu.

M"alo sam podcijenio suparnika, solidno je udarao u prvoj rundi i trebalo mi je vremena da se tome prilagodim. Međutim, nakon što su moji udarci počeli završavati tamo gdje sam i gađao, Larduet više nije imao šanse. Sretan sam, pa ne pobjeđuje se Kubanca nokautom svakog dana",  rekao je Filip Hrgović nakon 17. pobjede u WSB-u (uz samo tri poraza).

Hrgović je u trećoj rundi dvaput bacao Kubanca u nokdaun, da bi sudac u ringu 35 sekundi prije kraja runde procijenio da Larduet više ne može nastaviti. Najbolji hrvatski boksač tako je Astana Arlansima ipak spasio jedan bod za ukupni redoslijed u skupini B. Hrgović je u prvom meču ove WSB sezone pobijedio Rusa, u drugome Kubanca, tko je sljedeći…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI