Hopkins i Dawsonovo “single leg” rušenje ne silaze s naslovnica (VIDEO)

K1 / Boks 17.10.2011 09:15h Autor:

Rušenje Dawsona

Glavna vijest boksačkih medija jest i dalje nevjerojatan rasplet meča za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji WBC promocije između Bernarda Hopkinsa (52-6-2, 32 KO’s) i Chada Dawsona (26-2, 16 KO’s).

Hopkins je proteklog vikenda u Los Angelesu izgubio svoj pojas prvaka nakon što ga je Dawson u drugoj rundi na parter bacio judaškim zahvatom. Do sada najstariji prvak svijeta se požalio na ozljedu ramena nastalu pri padu i ustvrdio je da ne može nastaviti, na što je sudac Pat Russell prekinuo meč i pobjedu dodijelio izazivaču.

Naravno, kontroverzna odluka je izazvala mnogo dvojakih reakcija, a Hopkins se žalio Atletskoj Komisiji Kalifornije od koje očekuje da promijenio odluku. Zadovoljni Dawson niti ne razmišlja o eventualnom revanšu protiv Hopkinsa jer mu je na pameti već obrana naslova protiv Jeana Pascala koji mu je priuštio jedini poraz u karijeri.

“Ne znam što je Hopkins želio napraviti. Već sam na vaganju vidio da se ne želi boriti. Pa ovo je boks, nisam mu ništa napravio. Bernard Hopkins je jučer razočarao mnogo ljudi. Stvarno sam se veselio velikoj borbi, a on mi je to uskratio. Naravno da je glumio. Dajte ljudi. Nije on gangster. Da je gangster, ustao bi i borio bi se poput muškarca. Ja želim Pasala. Želim osvetiti poraz”, izjavio je Dawson na press konferenciji nakon dvoboja.

Prvi meč Dawsona i Pascala dogodio se prošle godine u Montrealu, a Kanađanin je slavio prekidom u 11. rundi nakon jednog sudara glavama. Dawson je Pascalu poručio sljedeće:

“Znao si da si gotov i prošle godine. Dovršit ću te u revanšu. Dva puta si izgubio od 46-godišnjeg Hopkinsa. I u našem dvoboju nisi imao šanse, samo si bio sretniji. Stisni se u svoje uske hlače. Ovaj put ćemo se boriti u Americi i vidjet ćemo što će se dogoditi.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI