Hoost: Situacija je ozbiljna

K1 / Boks 02.02.2012 10:18h Autor:

Mirko Filipović vs. Ernesto Hoost (1999.)

Legendarni Ernesto Hoost u intervjuu za Lowkick.com progovorio je o teškoj situaciju u kojoj se kick boks nalazi u Nizozemskoj, jednom od najvećih središta ovog sporta.

“Mislim da se nešto mora promijeniti vrlo brzo. Mnogo ljudi (misli na vladu) u Nizozemskoj želi zabraniti kick boks priredbe. To je prijetnja koju moramo shvatiti vrlo ozbiljno. U takvoj situaciji borcima je teško zaraditi novac i prisiljeni su tražiti druga rješenja. Na svom vrhuncu K-1 je bio sjajna platforma za borce da zarade novac, ali sada zarađuju sve manje i manje. Vide novac u UFC-u i tamo žele ići.”

Naime, u Nizozemskoj je s ciljem ograničavanja coffee shopova, čišćenja četvrti Crvenih svjetiljki, čak i borbe protiv Hell’s Angelsa donesen BIBOB zakon po kojemu vlasti mogu odbiti dozvole bilo kojoj organizaciji za koju sumnjaju da ima veze s organiziranim kriminalom.

Tako su se i kick boks promocije našle pod udarom. Golden Glory više ne organizira priredbe u Nizozemskoj, a isto je prisiljen učiniti i It’s Showtime. Oproštaj Petera Aertsa 30. lipnja trebao se održati u Den Boschu, no sada je prebačen u Bruxelles.”

“Razumijem odluku Badra Harija. Samo će vrijeme pokazati je li bila ispravna ili nije, ali je savršeno razumijem.”

Na It’s Showtimeovoj priredbi u Leeuwardenu Host je bio u kutu Tyronea Sponga koji je sudačkom odlukom s čistih 5-0 pobijedio Melvina Manhoefa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI