Honorar za meč protiv Puleva dokazuje kako je Anthony Joshua postao superzvijezda!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 13.10.2017 00:11h Autor:

Anthony Joshua i Kubrat Pulev

Poznati su honorari koje će za svoj skorašnji meč uprihoditi Anthony Joshua i Kubrat Pulev, a svota koja će pripasti Britancu još jedan je dokaz kako je Eddie Hearn od njega već uspio stvoriti boksačku superzvijezdu kakvu teška kategorija dugo nije imala.

Prema podacima koji su se pojavili, Joshua će za meč 28. listopada zaraditi 20 milijuna dolara, što je za dodatnih sedam milijuna veći honorar nego što je zaradio za borbu protiv Vladimira Klička. Zanimljivo, tada su obojica bili plaćeni gotovo jednako, unatoč tome što je Ukrajinac iza sebe imao dugogodišnje iskustvo i višestruki broj pobjeda u mečevima za svjetske titule.

Joshua se tako apsolutno potvrđuje kao superzvijezda, no to je zapravo još više dokaz koliko dobar posao radi britanski boks čudotvorac, Eddie Hearn. Kao usporedbu je dovoljno navesti to da Deontay Wilder, drugi jednako uvjerljivi prvak, ali i prvak koji je odradio 20 mečeva više nego Joshua (Wilder ima 38-0, uz 37 nokauta), za svoje mečeve zarađuje honorar od milijun i pol dolara. Donedavno su svi Wildera vidjeli kako buduću superzvijezdu i kandidata za sve teškaške titule, ali otkad je Hearn preuzeo posao oko zlatnog olimpijca iz Londona, Wilder je gotovo potpuno bačen na margine.

Kubrat Pulev će također vrlo zadovoljan izaći iz ovog meča, iako je plaćen četiri puta manje od Joshue. Bugarski boksač će dakle ponijeti honorar od pet milijuna dolara, što je više nego zadovoljavajuće, ako ponovno pogledamo koliko za svoje mečeve zarađuje uvjerljivi dominantni prvak Wilder.

Kako god završio meč, s ove financijske strane je gotovo sigurno kako će obojica biti vrlo zadovoljni. Millenium Stadion u Cardiffu, na kojem će se meč održati, već odavno je potpuno rasprodan.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI