Holzken obranio Gloryjev pojas, Van Roosmalen ušao u povijest (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.10.2016 14:28h Autor:

Nieky Holzken

Na sinoćnjoj Glory 34 priredbi u Denveru Nieky Holzken je u glavnoj borbi večeri obranio pojas prvaka u velteru pobjedom protiv Murthela Groenharta.

Holzken je treći put u karijeri porazio Groenharta, nakon što ga je sudačkim odlukama pobjeđivao 2010. i krajem prošle godine. Nizozemac je produljio svoj niz na čak jedanaest uzastopnih pobjeda, još od Glory 2 2012. godine.

U prve tri runde Holzken je imao protivnika pod kontrolom zadavši mu nekoliko neugodnih udaraca i low-kickova, u drugoj rundi ga pogodio i letećim koljenom, ali Groenhart se vratio u posljednje dvije runde nešto agresivniji, pritisnuo Holzkena u kut u posljednjim minutama, ali nije imao snage za nešto više. Kod sudaca nije bilo dileme, Holzken je treći put zaredom obranio titulu i postavio rekord sa 12 pobjeda u Gloryju u kojem je još neporažen.

Robin Van Roosmalen je postao prvi borac u Gloryjevoj povijesti s titulama u dvije kategorije. Četiri mjeseca nakon što je izgubio pojas lake kategorije porazom od Sitthichaija u Amsterdamu, postao je prvak perolake kategorije pobijedivši Kanađanina Gabriela Vargu tehničkim nokautom u četvrtoj rundi.

Van Roosmalen nije dobro otvorio borbu, Varga je bio bolji u prvoj rundi, direktima i krošeima je pogađao Nizozemca, a onda i koljenom u bradu. Van Roosmalen je uzvratio pred kraj, ali Varga se dobro branio, no uspio ga je srušiti već na početku druge, Varga se ustao, Van Roosmalen još jednim udarcem u tijelo drugi put srušio, ali još jednom se vratio na noge. U trećoj je ponovo Nizozemac bio bolji, a u četvrtoj vezao seriju udaraca u noge, tijelo i glavu da bi Varga blokirao leteće koljeno i ušao u klinč. Van Roosmalen ga je otvorio aperkatom, pogodio u tijelo i dovršio desnicom prije nego je iz Varginog kuta doletio ručnik i borba je prekinuta.

Israel Adesanya jednogasnom odlukom sudaca pobijedio je Roberta Thomasa u polufinalu turnira srednje kategorije, a onda u finalu podijeljenom odlukom nakon tri runde porazio i Yousrija Belgarouija, koji je u polufinalu također odlukom sudaca pobijedio Ariela Machada.

GLORY 34

Nieky Holzken def. Murthel Groenhart, jednoglasna odluka sudaca (48-47 x3) – za pojas velter kategorije
Israel Adesanya def. Yousri Belgaroui, podijeljena odluka sudaca (30-27, 28-29, 29-28) – finale turnira srednje kategorije
Simon Marcus def. Dustin Jacoby, TKO (slomljena ruka), R2, 0:01

Israel Adesanya def. Robert Thomas, jednoglasna odluka (30-25, 29-26, 30-25) – polufinale turnira srednje kategorije
Yousri Belgaroui def. Ariel Machado, jednoglasna odluka (29-28 x3) – polufinale turnira srednje kategorije

Robin van Roosmalen def. Gabriel Varga, TKO (prekid), R4, 3:00 – za pojas perolake kategorije
Saulo Cavalari def. Brian Douwes, jednoglasna odluka (30-26 x3)
Tongchai Sitsongpeenong def. Casey Greene, KO (udarac), R2, 2:58
Richard Abraham def. Michael Mathetha, jednoglasna odluka (30-27 x3)
Justin Houghton def. Jonathon Wyderko, podijeljena odluka (29-28, 28-29, 30-27)
Danny Mitchell def. Joe Rodriguez, jednoglasna odluka (30-27 x3)
LT Nelson def. Justin Moss, TKO (prekid), R3, 1:44
Dan Wilson def. Carl Rogers, jednoglasna odluka (29-28. 30-27, 29-28)
Sean Madden def. Will Baisley, jednoglasna odluka (30-26 x3)
Michael Abad Santos def. Noufel Al Kasri, jednoglasna odluka (30-26 x 3)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI