Holyfield: Kličko je kvalitetniji boksač, pobijedit će u revanšu

K1 / Boks 21.12.2015 15:47h Autor:

Evander Holyfield

Evander Holyfield, bivši boksački prvak i jedan od velikana ovog sporta, osvrnuo se ovih dana na meč između Tysona Furyja i Vladimira Klička, ali i iznio pokoji savjet za poraženog iz tog dvoboja.

Boksačka legenda upoznata je s pobjedama u revanšima. Holyfield je tijekom karijere gubio teškaški pojas u mečevima s Michaelom Moorerom i Riddickom Boweom, a oba je poraza osvetio u revanšima te je ovom prigodom iznio svoje mišljenje o meču u kojem je Fury šokirao svijet.

“Fury je bio nepredvidljiv, a Kličko se nije uspio prilagoditi na to. Nekoliko se puta i meni dogodila ista stvar te sam gubio od boraca koji su se borili na taj način. Kao primjer mogu navesti Johna Ruiza. Kada sam se borio s njim, osjećao sam se neudobno. On je bio mlađi i energičniji te je slavio s blagom prednošću, a Furyjeva je pobjeda vrlo slična toj. Kličko je odmah tražio revanš, a tako bih i ja postupio. Ukoliko zna što treba promijeniti i kako se prilagoditi, mora uzeti ovu borbu. On jednostavno treba biti agresivniji, ići prema naprijed i bacati udarce, inače ga neće dohvatiti. Kličko nije naviknut boksati iznutra, ali ako će boksati s distance onda će i promašivati”, poručio je Holyfield.

Upitan da prognozira ishod revanša, Holyfield je izjavio kako smatra da je Ukrajinac kvalitetniji boksač te da će s promjenom taktike doći do pobjede nad mlađim i energičnijim Furyjem.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI