Hesdy Gerges deset kilograma teži od Harija pred današnji obračun u Rotterdamu (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 03.03.2018 10:12h Autor:

Badr Hari i Hesdy Gerges

Sve je spremno u Rotterdamu za Glory 51 event, koji je u potpunosti baziran na povratak Badra Harija i njegov meč protiv Hesdya Gergesa, koji su organizatori s razlogom nazvali “Bad Blood”.

I nije ta zla krv samo zbog sjeverno afričkog rivaliteta, budući da su u pitanju Egipčanin i Marokanac s nizozemskim adresama, priča je tu puno dublja i složenija. Riječ je naravno o meču iz 2010. godine, u kojem je Hari branio “It’s Showtime” titulu upravo protiv Gergesa. Bio je to vrlo zanimljiv meč u kojem su obojica bili agresivni, snažni i žestoki, sve do trenutka kada Hari nije izgubio drugu vrijednu titulu na jednaki način. Nakon što je ostalo bez K-1 naslova udaranjem Remya Bonjaskia na podu, to mu se dogodilo i u ovoj borbi. Hari je tada diskvalificiran i do danas se čekalo da se izravnaju računi.

A u to poravnavanje računa će Hari krenuti s deset kilograma manje od svog protivnika. Naime, Bad Boyu je vaga pokazala 101 kilogram, dok je Gerges na deset kilograma više. No, ovako lakog Harija nismo vidjeli od njegovih najboljih dana, a sam izgled mu djeluje impresivno i mora se priznati kako se stvara dojam da je 33-godišnji Marokanac i više nego spreman za povratak nakon punih 14 mjeseci i svoj tek drugi meč u više od tri godine. S druge strane, Gergesu će ovo biti prvi ulazak u ring nakon što je brutalno nokautiran od strane Mladena Brestovca u Amsterdamu, zapravo jednim od najljepših nokauta u Gloryevoj povijesti.

Večerašnji glavni program iz Rotterdama trebao bi startati oko 22 sata.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI