Hearn opovrgnuo glasine: “Napad panike? Gluposti, pa Joshua u ringu uvijek tako izgleda!”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.06.2019 10:55h Autor:

Eddie Hearn i Anthony Joshua

Glavni čovjek zadužen za karijeru Anthonya Joshue, Eddie Hearn, opovrgnuo je glasine o tome kako je njegov boksač bio nokautiran na sparingu i kako je htio otkazati meč protiv Andya Ruiza, u kojem je na kraju ostao bez tri svjetska naslova.

Jučer se poput bombe pojavila vijest kako je Anthony Joshua imao napad panike prije meča protiv Andya Ruiza i kako je htio otkazati meč, ali da mu menadžer Eddie Hearn to nije dozvolio. Britanski tabloidi bili su prvi koji su se raspisali o tome, da bi nakon toga Sky Sports došao do Hearna koji je prokomentirao te glasine.

“Napad panike? Čuo sam svakakve glasine, ali to se nije dogodilo. Joshua je pošteno izgubio taj meč, što je on sam odmah otvoreno priznao. Boksač za kojeg se priča da je nokautirao Joshuu, Agit Kabayel, uopće nije bio u kampu. Radi se o lažnoj priči, vijesti koja to donosi kao citat izjave Petera Furya, a Peter nije rekao ništa slično tome”, izjavio je Hearn tijekom razgovora u programu vodeće britanske sportske mreže.

Kad se dogodi veliko iznenađenje, uvijek krenu razne teorije o tome što se zapravo dogodilo. Tako se piše i o Joshuinom ponašanju prije ulaska u ring, kao i tijekom meča. Mediji to odmah spoje sa spomenutim napadom panike i tu pokušavaju pronaći potvrdu istog. No, to su britanski mediji i nešto s čime se tamošnje sportske osobe moraju znati nositi.

“Mislim kako se dogodilo nešto što je bio veliki šok za sve. Anthony je zapravo ostao najsmireniji od svih nas. Danas sam razgovarao s njim i rekao sam mu kako ljudi govore da je loše izgledao, a on mi je potvrdio kako je bio dobro i da je jednostavno te večeri izgubio od boljeg boksača. Pogodio ga je udarcem od kojeg se nije oporavio, ali već je spreman za vratiti se u dvoranu”, otkrio je Hearn, a onda je još dodao nešto o spomenutom govoru tijela:

“On je uvijek takav, Anthony uvijek izgleda kao da niti ne razmišlja o meču. To je jednostavno on. Prije meča mi je rekao da se osjeća dobro. Na kraju je pogođen udarcem u vrh glave od kojeg se nije uspio oporaviti. Emocije su na kraju meča posebno izražene, njegov otac imao je nekoliko reakcija, no sve se na kraju sredilo.”

Joshua se sad može pripremati za revanš, koji će se dogoditi krajem godine. U njemu će tražiti priliku za povratak, a ulog će zapravo biti veći nego u prvom meču. Ponovljeni poraz vjerojatno bi ga doveo u situaciju iz koje će se jako teško vratiti na vrh. Tako će prvi cilj biti izbjeći stvaranje pritiska jer on bi onda mogao dovesti do stvarnog napada panike. S druge strane, Ruiz može biti opušten i u treningu pripremiti možda čak i neko novo iznenađenje na koje AJ neće biti spreman.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI