Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Haye ima tri plana kako pobijediti Klička, stručnjaci mu savjetuju juriš! | Fight Site

Haye ima tri plana kako pobijediti Klička, stručnjaci mu savjetuju juriš!

K1 / Boks 09.06.2011 12:05h Autor:

David Haye i Vladimir Kličko

Manje je od mjesec dana ostalo do najiščekivanjeg meča godine u kojem se susreću David Haye i Vladimir Kličko.

Prvak svijeta po WBA verziji, Britanac, David Haye, je na svom blogu “Haymaker.com” napisao kako ima nekoliko taktičkih planova koje će upotrijebiti u meču protiv Vladimira Klička. Dvojac će se susresti za manje od mjesec dana u njemačkom Hamburgu. Čim je objavio post u kojem stoji da je razradio scenarije A, B i C, odmah su se javili boksački stručnjaci razglabajući o tome na što je zapravo Haye mislio.

Nema nikakve sumnje da mu prvi plan uključuje jednak pristup kao i na meču protiv Nikolaja Valujeva iz 2009. kada je i uzeo WBA pojas. Haye bi se trebao mnogo kretati oko tromijeg i većeg Klička i povremeno “ubadati” oštrim udarcima. Na sličan način je Haye odradio i ostale mečeve od kada je 2008. prešao u tešku diviziju stoga plan A i ne bi trebao biti preveliko iznenađenje za Ukrajinca.

Drugi plan će uključivati situacije u klinču. Britanac ne voli takve pozicije i ukoliko ga Kličko pokuša pritisnuti tom taktikom, Haye bi se tu mogao odlučiti na mnogo kratkih udaraca kako bi situaciju preokrenuo u svoju korist. U prošlosti se pokazalo da i ti kratki, ali munjeviti aperkati i krošei, mogu biti vrlo opasni kada stignu od strane brzog Hayea.

Zadnji, a možemo ga nazvati i očajnički plan, uključuje juriš na sve ili ništa. Ovo je “posljednje utočište” koje će Britanac potražiti, ako ništa ne upali i Kličko do tada bude diktirao borbu. A pod ovo diktirao borbu, stručnjaci misle na ispalio velik broj snažnih i preciznih direkata koji će konstantno raditi štetu na Hayevom licu.

Neki pak smatraju da je Hayeu najbolje odmah odbaciti plan A i B, te pokušati direktno s “očajničkom verzijom”. Mnogi misle da Britanac može pobijediti jedino ranim nokautom, a ovo je najbolji način da se to ostvari. Dug i iscrpljujuć dvoboj gotovo je nemoguća misija za manjeg i fizički slabijeg boksača.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI