Hardy angažiran na TV prijenosu May/McG meča, kritizirao Schauba zbog loših analiza

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.08.2017 11:37h Autor:

Dan Hardy/Photo: Igor Mićić

Sky Sports, televizija koja će u Velikoj Britaniji prenositi boksački meč između Mayweathera i McGregora, je objavila kako će bivši UFC borac i poznati tv komentator, Dan Hardy, biti angažiran na nadolazećem mega prijenosu. To je ujedno biti prva Hardyjeva boksačka gaža nakon što već duži period prenosi i analizira mečeve slobodne borbe u UFC-u.

“Da, ovo je prvi boksački meč koji ću raditi. Očito sam u prošlosti mnogo vremena provodio s boksačima. Trenirali smo zajedno u prošlosti jer su oni bili jedini borci koji su znali točno što rade. U boks sam se zaljubio još kao klinac. Odrastao sam gledajući Nigela Benna i Chrisa Eubanka, a trenirao sam s boksačima poput Carla Frocha”, rekao je popularni Hardy povodom ove vijesti.

Hardy poštuje boksače jer je svjestan težine tog sporta…

“Znam koliko je potrebno da bi ušli u boksački ring i znam koliko je zahtjevno postati vrhunski boksač. Bio sam u ringu s boksačima i znam koliko su dobri jer su me razbacivali po ringu. Razumijem mentalni sklop boksa i razumije što je gledati kada govorimo o Conoru McGregora kao novom ‘dodatku’ ovog sporta”, dodao je Hardy,

Za razliku od Hardyja koji svoje argumente uvijek potkrepljuje činjenicama, njegov drugi kolega, također bivši UFC-ovac koji je bio angažiran na promotivnoj turneji ovog mega meča, Brendan Schaub, je dobio dosta kritika na svoje paušalne analize. Britanac se složio da su mnoge njegove izjave prilično neutemeljene…

“Koliko god volim Brendana Schauba, priznajem da sam i sam pomislio kako je mnogo toga što on govori zapravo samo magla. Bilo je tu puno pričanja u superlativima i puno emocija. U njegovoj analizi nije bilo previše temelja na činjenicama”, jasno tvrdi “The Outlaw” i dodaje:

“Nije mi rekao kako bi se Conor trebao kretati, gdje bi trebao držati svoje ruke, što bi trebao tražiti kod protivnika, a što će Floyd poklušati napraviti protiv kontra garda koji se bori izvan neke standardne boksačke distance. Tako da tu i nije bilo prave analize. Više su vikali jedan na drugog. Ja se nadam da ću ovom meču donijeti više znanja i više pameti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI