Habazin u Draženovom domu traži revanš za prvi poraz u karijeri

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 21.11.2018 16:20h Autor:

Ivana Habazin

Ivana Habazin ugovorila je novi meč i on će se još jednom dogoditi na Sauerlandovom spektaklu u Zagrebu. Ivana će ponovno otvarati prije Filipa Hrgovića i to će tražiti osvetu za svoj prvi poraz u karijeri, onaj koji joj je prije pet godina nanijela Eva Bajić.

U travnju 2013. godine Ivana i Eva sastale su se prvi puta. Hrvatska boksačica tada je bila još uvijek neiskusna sportašica, dok je njena protivnica iz Srbije već neko vrijeme nastupala na visokoj razini, primjerice već je prošla iskustvo mečeva protiv Cecilie Braekhus i Mikaela Lauren. U pitanju su boksačice koje su Ivani nanijela njena preostala dva poraza, ali puno kasnije nakon meča protiv Eve. Srpska boksačica tada je jednostavno iskoristila svoje iskustvo te je došla do IBF titule velter kategorije.

Ivana trenutno drži IBO titulu i konstantno traži revanš protiv Cecelie Braekhus, no kako do njega još ne može doći, prihvatiti će priliku da se revanšira ovoj boksačici. Eva, koja se tada još uvijek prezivala Halasi, inače ima turbulentnu karijeru, u kojoj je do sada upisala po 14 pobjeda i poraza. U posljednje vrijeme se dva puta suprotstavljala čudesnoj Slovenki, mladoj Emi Kozin. Oba ta meča Bajić je poražena, uključujući njen posljednji. Dogodilo se to u srpnju kada je napala WBF i WIBA titule srednje kategorije, koje je Kozin zadržala.

Ivana je nešto o ovoj prilici rekla u razgovoru za Sauerlandovu web stranicu.

“Uzbuđena sam zbog nove borbe u Zagrebu, a još uzbuđenija sam zbog novog meča protiv Eve. Prvi puta u karijeri izgubila sam upravo od nje pa ne moram govoriti kolika mi je motivacija. Eva je teška i iskusna protivnica, a prvi meč sam izgubio jer se nisam dobro pripremila. Pobijedila sam sama sebe. Spremna sam joj se revanširati”, rekla je Ivana.

Priredba se održava 8. prosinca, a ulaznice možete kupiti putem sustava Eventim.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI