Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Gvozdyk uspješan u prvoj obrani svjetske titule | Fight Site

Gvozdyk uspješan u prvoj obrani svjetske titule

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 31.03.2019 12:13h Autor:

Gvozdyk, Lomachenko i Usyk

Oleksandr Gvozdyk uspješno je odradio prvu obranu titule WBC prvaka svijeta u poluteškoj kategoriji. Ukrajinac je slavio prekidom u petoj rundi protiv Doudoua Ngumbua, nakon što je ovaj izjavio da nije u stanju nastaviti meč.

Bila je to zapravo jedna vrlo laka zadaća za Gvozdyka, što se zapravo moglo i očekivati odmah nakon što je protivnik objavljen. Sve što je Ngumbu radio u ovom meču bilo je plesanje i kretanje kojim je pokušao otežati Gvozdyku posao. No, ovaj je od samog početka uzeo kontrolu. Direkt je radio odlično, bio je fokusiran i agresivan te se vidjela namjera da ovaj meč što prije završi.

Teško je navesti ijedan ozbiljniji udarac upućen od strane Ngumbua, sve što je pokušao bi većinom završavalo u Gvozdykovim rukavicama. Kako je meč odmicao, Gvozdyk je bio sve opušteniji i vidjelo se da ovo ne bi trebalo predugo potrajati. Ngumbu je bio sve sporiji, što bi značilo da prima sve više udaraca. Ipak, prekid nije bio onakav kakvom bi se fanovi nadali.

Protjecala je posljednja minuta pete runde, kad je Ngumbu odjednom okrenuo leđa i krenuo prema kutu. Sudac zaustavlja meč da provjeri o čemu je riječ, a  37-godišnji Kongoanac je rekao kako je ozlijedio nogu. Iako je u tom slučaju trebao odmah dosuditi prekid, ukoliko ovaj nije sposoban nastaviti, sudac je Ngumbuu dao pet minuta prilike za oporavak. Uslijedili su pregovori kuta, liječnika i sudaca, da bi na kraju meč bio prekinut.

Gvozdyk ovim putem podiže svoj profesionalni omjer na 17-0. Ovo je bila prva obrana titule za brončanog olimpijca iz Londona. Fanovi nikako nisu zadovoljni s time što se događa u diviziji. Četiri elitne titule drže Dmitry Bivol, Sergey Kovalev, Artur Beterbiev i Gvozdyk, a trenutno ne postoje nikakve insinuacije o međusobnom spajanju nekog od njih. Dok ne bude tako, sva četvorica će vjerojatno čistiti svoj put preko klasu slabijih protivnika, kakvim se protiv Gvozdyka pokazao Ngumbu. Možemo se samo nadati da će međusobni mečevi krenuti što prije jer kategorija ima ogroman potencijal za nekoliko spektakularnih ogleda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI