Groves savladao Eubanka Jr. u meču za povijest!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.02.2018 00:33h Autor:

Eubank Jr. vs. Groves

U fenomenalnom meču polufinala super srednje kategorije unutar Svjetske boksačke serije, George Groves savladao je Chrisa Eubanka Jr. sudačkom odlukom nakon 12 rundi.

Od početka se znalo kako će ovo biti meč u kojem će obojica tražiti priliku da sebe prezentiraju kao boljeg borca, jer između ova dva boksača postoji toliko antagonizma da je ovo bila i stvar prestiža. Groves je u turnir ušao kao prvi nositelj, ali prije ovog meča bio je autsajder, unatoč tome što je do sada prolazio teži put od svog protivnika.

I Groves svakako meč otvara bolje, kvalitetnije pogađa, odlično se i kreće te ne dozvoljava Eubanku da se razmaše. Na taj način čisto dobiva prve dvije runde, dok u trećoj dolazi do žešćih izmjena, ali i do sudara glavama koji otvara posjekotinu iznad Eubankovog desnog oka. No, to kao da ga je razljutilo te on od tada kreće ofenzivnije, a taj način prihvaća i Groves te je vrlo brzo publika na nogama, a u ringu pravi festival agresive i udaraca. Postoji mala zamjerka na suca, koji nije brže razdvajao klinčeve te time dozvolio još više akcije, no onda je pitanje je li bi ovaj meč došao do kraja.

Može se reći kako su Grovesu pripale prve četiri runde, a onda kreće sedam rundi za koje autor ovog teksta jednostavno ne može kvalitetno procijeniti kome su pripale, odnosno odlučivale su uistinu nijanse. Na svaki dobar udarac jednog boksača, drugi je odgovarao još boljim, a impresionirala je hrabrost Eubanka, koji je često spuštao glavu i kretao na sve ili ništa, no to ga je koštalo primanja velikog broja snažnih udaraca. Teško je istaknuti bilo koju rundu, jer sve je uistinu prošlo u bljesku toga koliko je ovo bio dobar i sadržajan meč.

Pred posljednju rundu, Eubank je vjerojatno svjestan situacije u kojoj gubi na sudačkim karticama te kreće na sve ili ništa, a Groves odlučuje da neće čuvati prednost, nego da će prihvatiti otvoreni fajt. Krv je doslovno letjela na sve strane, a Eubank u potpunosti preuzima kontrolu posljednje runde te se čini kao da ima uzdrmanog protivnika. Groves ipak izdržava te odlazi do kuta kao umorniji boksač, ali i boksač koji je napravio dovoljno u uvodnim rundama meča, da bi mu pripala pobjeda.

Upravo tako su razmišljali i suci, čije su kartice jednoglasno otišle u Grovesovu korist, odnosno bilo je 117-112, 116-112, 115-113. Time George Groves svoje WBA pojasu dodaje IBO pojas te osigurava svoje mjesto u finalu, gdje će čekati pobjednika meča Calluma Smitha i Jurgena Braehmera, koji se održava idućeg vikenda. Publika u Manchesteru došla je po sjajan boks, a dobila je spektakl za povijest.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI