Gonzaga objasnio zašto u 39. godini odlazi u profi boks

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.09.2017 10:14h Autor:

Gabriel Gonzaga/Instagram

UFC veteran i bivši izazivač u teškoj kategoriji, umirovljeni Gabriel Gonzaga, je najavio odlazak u profesionalne boksačke vode. Ako ste mislili da želi, baš kao Conor McGregor, zaraditi golem novac, prevarili ste se.

“Napao” to, naime, radi iz zabave. Ili bolje reći radi izazova koji natjecanje u novom sportu donosi. Do sada nikada u karijeri nije ušao u boksački ring, a sada ga to čeka 28. listopadu na England’s Future 4 priredbi u engleskom Worcesteru.

“Moj boksački trener je uvijek htio da se natječem, a sada to činim radi čistog izazova. Financijski je to otprilike nula. Neću moći platiti niti račun u bolnici, no ovo radim jer to želim. Nisam Conor McGregor, koji je rekao da to radi radi izazova, a onda je izgubio i zaradio 100 milijuna dolara. Ja se zaista samo želim natjecati, kao u BJJ-u ili MMA-ju”, izjavio je Brazilac za MMAFighting.

Prije nego što uđe u boksački ring, Gonzaga mora dobiti boksačku licencu, što nije tako jednostavan zadatak za čovjeka u njegovoj dobi bez ikakvog boksačkog iskustva.

“Boks je sport na jako visokom nivou, ali ja ću se boriti protiv nekoga na mom nivou. Nikada nisam boksao u životu, ovo je nešto potpuno drugačije u odnosu na MMA i zato sam se odlučio za boks. Želim pobijediti baš kao što je McGregor htio. Radi se o prvom meču za mene u tom sportu, ali razlika je u tome što ću se ja boriti protiv nekoga tko je otprilike na mom nivou, a nije najbolji na svijetu. Mislim da dobro boksam, ali nedovoljno dobro da bih izazvao nekog prvaka”, objašnjava “Napao” koji bi trebao boksati protiv boksača Alanda Pugha u meču na četiri runde.

Pugh ima profesionalni “score” od 1-10, no Gonzaga ga ne želi potcijeniti.

“Boks je jako kompliciran. Možeš imati 12 poraza, ali pravo pitanje je protiv koga si se boksao, koliko teški su bili ti mečevi. Drugačije je. Neki ljudi se bore samo da bi drugima nabildali ‘scorove’. Drugi se bore da bi se borili. Ovdje brojke morate uzeti s rezervom”, zaključuje Brazilac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI