Golovkin prošao kontrolnu vagu i pokazao vrhunsku formu (FOTO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.09.2017 12:31h Autor:

Golovkin na vagi 7 dana prije meča

Samio nas šest dana dijeli od boksačkog meča godine – dvoboja između Gennadyja Golovkina i Canela Alvareza u Las Vegasu.

Prema pravilima WBC-a (jedna od titula koja je u igri u ovom dvoboju), boksači se moraju vagati 30 i 7 dana prije samog ulaska u ring, kao i 24 sata ranije na službenom vaganju na kojem im vaga mora pokazati gornju dozvoljenu granicu za ovaj meč. Prve dvije vage su kontrolne te na njima boksač ne smije biti teži od određene granice, kako bi se osiguralo da zdravlje boksača nije ugroženo niti u jednom trenutku. Boksačka zajednica je, naime, vrlo osjetljiva na skidanje kilograma i dehidraciju tijela za razliku od one u slobodnoj borbi, gdje je situacija upravo suprotna.

Golovkin je javno demonstrirao svoj profesionalizam, ali i odličnu formu uoči najbitnijeg meča karijere. Naime, na kontrolnom vaganju sedam dana prije meča, Kazahstanac je težio 164.4 funte, odnosno 74.57 kilograma. To je debelo ispod dopuštene granice na ovoj kontrolnoj vagi koja sedam dana ranije iznosi 76.2 kilograma.

Podsjećamo kako je Canelo odbio meč za WBC pojas (pojas je ulog samo za GGG-a) pa njegove kontrolne težine nisu poznate. Ovo je prvi meč za Canela u “pravoj” srednjoj kategoriji do 160 funti, odnosno 72.5 kilograma. U posljednjem dvoboju Alvarez je svladao Julia Cesar Chavez Jr-a, no dvoboj je bio dogovoren u “catch weight” kategoriji do 74.5 kilograma.

Mega-meč “Canelo vs. GGG” na rasporedu je ovog vikenda 16. rujna u lasvegaškoj T-Mobile Areni.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI