Golovkin otkrio zašto nije nokautirao Jacobsa: Da sam to napravio, ne bih uspio ugovoriti meč protiv Canela

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 09.09.2017 13:59h Autor:

Jacobs vs. Golovkin

U današnje vrijeme teško je dogovoriti mečeve dva dominantna boksača, ponajviše zbog toga što njihovi predstavnici vole “štititi” njihov skor. Tako je sve fanove razvelilo dogovaranje meča Gennadya Golovkina i Saula Alvareza. Golovkin sada otkriva kako možda ne ni do toga došlo, da je u svom posljednjem meču bio uvjerljiv kao u nekim prethodnim duelima.

Iako se o ovom meču govorilo posljednje dvije godine, dojam je bio kako Oscar De La Hoya nikako ne misli svog najvrjednijeg boksača pustiti u ispit protiv Golovkina, koji je jednostavno cijelo vrijeme izgledao nevjerojatno dominantno. Nokautirao bi protivnika po protivnika, sve do meča protiv Daniela Jacobsa, koji je odradio u ožujku ove godine. Golovkin nakon 20-ak mečeva napokon nekoga nije savladao nokautom, čak je nekoliko puta tijekom meča bio ugrožen, a De La Hoya je sve to pratio iz prvog reda.

Vjerojatno ponukan ne toliko uvjerljivim nastupom Golovkina, odmah nakon meča je rekao kako bi duel protiv Canela mogao biti idući te se tada krenulo u pregovore oko meča koji se vrlo lako dogovorio. Canelo je u međuvremenu samo trebao savladati Julia Cesara Chaveza Jr, a nakon što je to vrlo lako postigao, sve je bilo spremno. Sada je ostalo još točno tjedan dana do meča, za kojeg Golovkin kaže da se ne bi dogodio da je do pobjede protiv Jacobsa došao u maniri ranije dominacije.

“Ja nisam Julio Cesar Chavez Jr, a Canelo nije Danny Jacobs. U mojim mečeva inače nema onim koji prežive. No, boks je biznis i ja nisam smio izgledati sjajno protiv Jacobsa. Da sam nokautirao Jacobsa, sigurno ne bih imao ovaj meč protiv Canela. Jacobs je sjajan boksač i pružio mi je odličan ispit kroz 12 rundi, puno sam naučio iz tog meča. Nikad prije to nisam imao i bilo je sjajno prvi puta u karijeri ići na 12 rundi. Jacobs je boksač koji bi svakome napravio probleme”, prokomentirao je GGG svoj posljednji meč.

Nešto o tome je dodao i Golovkinov trener Abel Sanchez, koji je apsolutno zadovoljan predstavom svog boksača u posljednjem meču i svime što je on zapravo donio.

“Danny Jacobs je drugi najbolji boksač srednje kategorije na svijetu. Bio je to težak meč upravo zbog toga, dva najbolja su se borila međusobno. Jacobs je čak uspio prevariti sistem, pa ne znamo koliko je bio teži od Gennadya, a on je svejedno odradio to šampionski i došao do pobjede. To što pobjeda nije došla nokautom je dvostruki blagoslov za nas. Uvjerili smo se kako Gennedy može kvalitetno raditi kroz 12 rundi protiv elitnog boksača i donijelo nam je meč protiv Canela. Da ga je Gennady nokautirao, uvjeren sam da ne bi bilo nikakve šanse da nam Golden Boy da taj meč. Ovako misle da su vidjeli dovoljno slabosti da Canelu daju ovaj ispit.”

Još je na kraju Sanchez usporedio posljednji meč njegovog boksača s posljednjim Canelovim te zašto upravo u tome vuku dodatno dozu samopouzdanja pred najveći boksački meč godine, barem ako gledamo u sportskom smislu.

“Nema sumnje tko je imao težeg protivnika u svom posljednjem meču i tko je bolje izgledao. Chavez je bio potpuno ispijen, nije poslao pravi udarac cijeli meč, bio je stajaća meta. Gennady bi takvog Chaveza sigurno nokautirao. Canelov nastup u tom meču nam daje još više samopouzdanja.”

Još samo sedam dana do ovog spektakla epskih razmjera!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI