Golovkin ostao bez prilike za napad na WBO pojas

K1 / Boks 23.12.2015 15:59h Autor:

Gennady Golovkin (Facebook)

Gennady Golovkin, WBA (Super), IBF, IBO i privremeni WBC prvak u srednjoj kategoriji, saznao je ovih dana kako je ostao bez prilike za napad na WBO pojas koji od ovog vikenda u svojim rukama drži britanski boksač Billy Joe Saunders.

Golovkin je u planu imao borbu s bivšim WBO prvakom Andyjem Leejom, ali je Irac svoj pojas izgubio, po nekima, kontroverznom sudačkom odlukom, u meču koji se odvio u Manchester Areni. U cijeloj priči, loša vijest za Golovkina, ali i većinu fanova, je ta da Saunders nema nikakvu namjeru stupiti u ring sa sjajnim Kazahstancem. On ima veliko poštovanje prema GGG-u te se, osim u slučaju ponude od četiri milijuna britanskih funti, ne želi s njim boriti u idućih 18 mjeseci.

Podsjetimo, ovo je drugi veliki okršaj na kojeg će Golovkin morati pričekati. Prije otprilike tjedan dana iz WBC-a je objavljeno da će se njemu i Alvarezu omogućiti po jedna dobrovoljna obrana pojasa kako bi tijekom tog razdoblja povećali interes za njihov okršaj koji je u planu za rujan iduće godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI