Golovkin obranio titule prvaka u jednom od najboljih mečeva posljednjih godina (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.09.2016 02:21h Autor:

Golovkin vs. Brook

Gennady Golovkin obranio je još jednom svoje titule i došao do 23. nokaut pobjede u nizu. No, ono što su on i Kel Brook ponudili kroz pet rundi ovog meča vrijedilo je više od gotovo svih posljednjih godina pompozno najavljivanih velikih mečeva.

Kel Brook, koji je u ovaj meč također ušao kao neporaženi borac, došao je s ciljem da ponudi gledateljima ono što očekuju, odnosno bez straha je ušao protiv Golovkina s ciljem da se bore dok prvi borac ne padne. Na njegovo žalost, to je bio on, no iz ringa je, metaforički rečeno, iznesen na štitu.

Takav pristup je iznenadio prvaka, koji se u početku nije snašao te je sredinom prve runde bio ozbiljno uzdrman. Ipak, nakon toga je preuzeo inicijativu pa je prve tri minute završilo pritiskom Golovkina. Tako je krenuo u drugu rundu, no Brook tamo pokazuje koliko je dobar kontraš i više puta čisto pogađa direktima, opet ostavivši Golovkina bez pravog rješenja.

Treća runda napokon donosi kvalitetno korištenje Golovkinovog poznatog oružja, prednjeg direkta, kojim je počeo kontrolirati situaciju. Krajem runde uspijeva pogoditi i kroše koji prvi puta ozbiljnije uzdrmava izazivača. Od ulaska u četvrtu rundu Brook je ipak smanjio agresiju te je počeo više eskivirati udarce, a to je voda u kojoj GGG jako dobro pliva. Ipak, ta runda je završila bez ozbiljne prednosti i za jednog borca.

Odluka je došla u petoj rundi, koja je pokazala zašto je Golovkin najubojitiji boksač današnjice. U njegovom kutu su primijetili da Brook više ne može pratiti njegov ritam te mu je naloženo da napadne. On je to i napravio te je Britanac od samog početka runde bio na konopcima, u pokušaja povratka u meč, dok je Golovkin pametno pogađao te se kratko izmicao da bi izbjegao mogući klinč. Teški udarci u Brookovo tijelo i glavu tako su prisilili njegov kut da nakon nešto manje od dvije minute odluči da je dosta te da bace ručnik u ring. čime je GGG došao do nove pobjede.

Snimku ovog fantastičnog meča pogledajte ispod teksta!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI