Golovkin meč Canela i Jacobsa nazvao dosadnim sparingom

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 06.05.2019 16:57h Autor:

Gennady Golovkin

Gennady Golovkin bio je prisutan na subotnjem meču Canela Alvareza i Daniela Jacobsa. Okršaj svoja dva bivša protivnika okarakterizirao je kao dosadan meč, koji ga je podsjetio na sparing.

Nakon što je završio meč, DAZN je organizirao druženje na kojem se ukazao i Gennady Golovkin. Bilo je to njegovo prvo veće javno pojavljivanje nakon rujna i drugog meča protiv Canela Alvareza. Kazahstanac je zatražen za mišljenje o meču koji je upravo gledao.

“Da vam budem iskren, očekivao sam puno više. Ovo mi je bilo kao sparing, pomalo dosadan meč. Obojica su boksači najviše klase, tako da smatram kako su trebali publici pružiti više. Nisam vidio nikakvu emociju, ništa posebno. Bio je to samo, kako sam rekao, dobar sparing”, izjavio je Golovkin na iznenađenje prisutnih novinara.

Naime, opće mišljenje boksačkih fanova je da se dogodio vrlo dinamičan i zanimljiv meč, posebno njegova druga polovica, kad je Jacobs uhvatio ritam i ravnopravno parirao Meksikancu. No, jasno je kako Golovkin pokušava isprovocirati situaciju u kojoj bi što prije došlo do trećeg meča njega i Canela. Prva dva su bila uistinu prekrasna za pogledati, jedino je prema mnogima problem bila sudačka odluka, posebno u prvom meču.

Golovkin će 8. lipnja boksati protiv Stevea Rollsa (19-0, 10 KO). Bit će to njegov prvi meč nakon spomenutog okršaja protiv Alvareza. Upitan je smatra li svoj DAZN debi samo pripremom za treći meč protiv Canela i osvetu za poraz koji je u drugom doživio.

“Kao prvo, duboko u svom srcu osjećam da nisam izgubio taj meč. A kao drugo, uživam u svojoj karijeri, svojoj obitelj i tome kako provodim vrijeme. Siguran sam da će doći do trećeg meča. Ovaj meč koji mi slijedi će mi biti zapravo povratnički. Mislim da ću ga odraditi na visokom nivou. Imam novog trenera i to će mi puno pomoći. Publici ću pružiti vrlo zanimljiv meč najvišeg nivoa”, najavio je ono što njemu slijedi.

Kahastanac je inače prekinuo suradnju sa svojim dugogodišnjim trenerom, Abelom Sanchezom, u ne baš lijepim okolnostima. Njegov novi trener je Jonathon Banks. U pitanju je bivši trener Vladimira Klička i Cecilije Braekhus.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI