Golokvinov trener: Canelo ima 15 dana da odluči hoće li braniti naslov!

K1 / Boks 24.11.2015 13:52h Autor:

Abel Sanchez & Gennady Golokvin

Saul Canelo Alvarez je pobijedio Miguela Cotta i osvojio WBC naslov u srednjoj kategoriji, ali novi prvak sada ima samo 15 dana da odluči hoće li zadržati titulu i suočiti se s obaveznim izazivačem Gennadyjem Golokvinom.

Golokvinov trener Abel Sanchez tvrdi da Canelo mora donijeti odluku unutar dva tjedna i obavijestiti svjetsko boksačko vijeće hoće li pokušati obraniti titulu u borbi s Golokvinom. Ako se Canelo odluči ne boriti s GGG-om, titula će mu automatski biti oduzeta i Golokvin će postati pravi prvak srednje kategorije.

Canelo je nakon pobjede u Mandalay Bay centru u Las Vegasu prošle subote već najavio da je spreman boriti se s Golokvinom odmah, iako je prije borbe govorio da mu treba barem godinu dana kako bi doveo tijelo u idealnu formu za težeg protivnika. Canelo zna da čak i ako nabije težinu u borbi s Golokvinom neće imati prednost u kilaži koju je imao protiv dosadašnjih protivnika, uključujući i Cottoa.

"Nije bilo lako Canelu. Cotto je veliki prvak. Mislio sam da će u drugom dijelu borbe prevadati Canelova mladost i upravo se to i dogodilo. Canelo je bio dobar, ali on nije na Golokvinovom nivou. Ima 15 dana da se odluči. Kad se odluči, saznat ćemo, sve je na njemu. Kao što sam rekao, ima 15 dana i ako se ne želi borit s nama to je uredu. Ići ćemo na idućeg protivnika", rekao je Sanchez.

Hoće li Canelo zadržati titulu i suočiti se s Golokvinom, znat ćemo kroz iduća dva tjedna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI