Golden Glory objavio rat K-1!

K1 / Boks 21.02.2012 09:34h Autor:

Članovi GG-a na pripremama u Pattayi

Bas Boon planira prisiliti K-1 na bankrot i pokrenuti novi kick boks brand.

Vjerojatno znate da je K-1 kao i njegov vlasnik FEG već neko vrijeme u ozbiljnim financijskim problemima i da su se vodili pregovorili s različitim zainteresiranim stranama oko preuzimanja branda. Sada su ostale dvije glavne – jedna predvođena predsjednikom K-1 Tanigawom kojeg podržava korejski investitor zvan “Mr. Kim”, a druga strana je Golden Glory i osnivač K-1 Kazuyoshi Ishii.

Krajem 2011. činilo se da je Golden Glory blizu preuzimanju, ali sada suvlasnik Gloryja Bas Boon tvrdi da je izigran i da je Tanigawina frakcija zadržala kontrolu nad K-1 brandom. Također, govori da je Tanigawa bez novca i da ne može podmiriti dugove K-1, te da ne mogu pokriti operacijske troškove.

“Mr. Kim iz Emcoma došao je u Nizozemsku prije nekoliko mjeseci skupa s Tanigawom i posjetio Simona (Simon Rutz vlasnik It’s Showtimea, op.a.) i neke borce. Pala su pusta obećanja i svi su trebali dobiti polovicu novca koju im  K-1 duguje i smanjiti cijenu za nastup kako bi Kim i Emcom mogli garantirati isplatu” kaže Boon.

Suvlasnik Golden Gloryja natuknuo je kako bi Mr. Kim mogao biti Kim Dok-Soo, član Yakuza. Točnije, član frakcije koja je djelovala u PRIDE-u.

Boon dalje otkriva da kada je postalo jasno da su ih izigrali nakon što je GG otkrio sve svoje planove, da su upozorili Kima da će savjetovati svim svojim suradnicima da ne rade s njim i tada su uslijedile prijetnje.

Rezultat toga je da sada Golden Glory zahtjeva isplatu od FEG-a u cijelosti i ako do nje ne dođe u sljedećih nekoliko dana tražit će njihov bankrot.

“PRIDE je izgubio TV ugovor s Fujiem nakon što je magazin Gendai objavio detalje sa suđenja koje smo ja i Miro Mijatović dobili protiv Kawamate Bombaye 2003., kad su također otišli a nisu platili borce. Kada smo dobili slučaj procurili su svi sočni detalji o Yakuzama. Sada se povijest ponavlja. Predsjednik Emcoma treba ojačati svoju kompaniju pa kupuje K-1 vrišteći prijetnje. Bivši vlasnik g. Ishii osuđen je na zatvorsku kaznu zbog utaje poreza.

Tanigawa se skriva nakon što je već dvaput pretučen, a njegov automobil i imovina oštećeni od strane ljutih vjerovnika koji žele svoj novac natrag. Siguran sam da će se sada nabacivati blatom i optuživati me kao što je i PRIDE pokušao. Nakon bankrota istina će izaći na vidjelo i vidjet ćemo kako će se stvari razviti. Ovo je vrlo zanimljivo vrijeme” završava Boon.

Dodajmo i da se popunjava fight card za United Gloryjevu priredbu u Moskvi 23. ožujka. U main eventu Semmy Schilt će se nakon više od godine dana neaktivnosti boriti protiv Bricea Guidona. Hrvatski kick bokser Igor Jurković također je saznao ime svog protivnika. Bit će to Turčin Ali Cenik. Također je dodan i vrlo zanimljiv meč između Robina Van Roosmalena i Dzhabara Askerova, kao i MMA okršaj Denisa Stojnića i Ricca Rodrigueza. Otprije su najavljeni mečevi Zimmerman – Le Banner i Kharitonov – Miller.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI