Gloryjev velikan koji je hrabro uskočio u polufinale Svjetske boksačke serije: “Nisam razočarao, ovo je bila paklena borba”

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.02.2018 14:47h Autor:

Screenshot

Slavni nizozemski kick boksač 34-godišnji Nieky Holzken je u subotu poražen od strane Calluma Smitha u polufinalu Svjetske boksačke super serije. Bivši Gloryjev šampion je uskočio u posljednji trenutak (u utorak) kao zamjena umjesto Juergena Brahmera koji je morao odustati radi gripe. Na koncu je Smith očekivano uvjerljivo slavio na bodove protiv Holzkena sa 118-110 i 117-111×2.

Ipak, Holzken ima na što biti ponosan. U otvorenom meču punom dobre akcije nije ostavio loš dojam, a upravo je on jedini koji je bio voljan uskočiti u ovako težak meč bez posebne pripreme. Posebno jer Nizozemac nikada do sada nije ušao u boksački ring protiv ovako ozbiljnog protivnika (tek 14. meč u profi karijeri). Do sada se uglavnom (kada je u pitanju boks) natjecao na lokalnom nivou, a na ovoj priredbi je trebao ukrstiti rukavice s Dimitrijem Chudinovim u jednom od uvodnih mečeva. Prije toga je 3. veljače svladao Ukrajinca Viktora Plyakova prekidom u drugoj rundi.

“Osjećao sam se stvarno dobro. Dobio sam priliku i zgrabio sam je s obje ruke. Dao sam sve da bih pobijedio Calluma, prema kojem imam jako mnogo poštovanja. Bacao je mnogo udaraca, ali je i često bio u defanzivi”, izjavio je Holzken nakon poraza na službenoj press konferenciji te je dodao:

“Dohvatio me par puta, ali sam i ja dohvatio njega. Mislim da je ovo bila paklena borba. Bio sam jako dobro spreman, a Callum je sjajan boksač. Mislim da sam u ovom meču dobio više nego što sam izgubio kada govorimo o mojoj reputaciji kao profesionalni boksač.”

U finalu Svjetske boksačke serije će se susresti George Groves i Callum Smith, a priredba je zakazana za 2. lipanj i engleski London.

Holzken se nada da bi nakon toga mogao dobiti novu priliku protiv Smitha ili nekog drugog top boksača. Ustvrdio je da će dodatno napredovati i te je obećao da će se u boksački ring vratiti još bolji i spremniji…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI