Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Glory nakon pada Harija, Brestovca, Gergesa i Machada prekinuo suradnju s anti-doping agencijom!? | Fight Site

Glory nakon pada Harija, Brestovca, Gergesa i Machada prekinuo suradnju s anti-doping agencijom!?

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.02.2019 11:38h Autor:

Mladen Brestovac i Badr Hari

Hrvatski kicboxing teškaš Mladen Brestovac i Badr Hari su vjerojatno posljednje “žrtve” testiranja na doping u elitnoj svjetskoj kicboxing promociji Glory.

Podsjećamo kako je “The Scorpion Sting”, zajedno s Harijem, Gergesom i Machadom, pao na doping testu o čemu su prije nekoliko dana izvijestili nizozemski mediji. Sam epilog ovih slučajeva, odnosno kolike će biti supenzije i kazne za ove sportaše nisu još uvijek poznati.

Mladen Brestovac i Badr Hari pali na doping testu!

No, ono što je poznato jest da Glory nakon ovog slučaja vrlo vjerojatno ukida svoj anti-doping program. Ili barem u ovom trenutačnom aranžmanu koji ima s ISR-om (Institute of Sports Justice). Navodno se radi o staroj vijesti jer je kicboxing promocija, prema pisanju nizozemskih medija, zatražila prekid ugovora s ISR-om odmah nakon što su saznali za pad četiri svoje velike zvijezde 18. prosinca.

Glory je s testiranjima započeo u travnju 2017. godine te su do sada imali jednog prekršitelja. To je teškaš Ismael Lazaar, koji je zaradio maksimalnu suspenziju uz trajanju od četiri godine.

Padovi Brestovca, Gergesa, Machada, a posebno Harija, su ipak prevelik udarac za Gloryjevu tešku kategoriju koja je ovime praktički desetkovana. Gerges je već napustio promociju, Brestovac je u razgovoru za Croring također otkrio da je vrlo blizu sporskoj mirovini. Sada je potpuno jasno zašto Glory nije realizirao dugo iščekivani revanš Hari vs. Verhoeven što je ogroman financijski gubitak jer je upravo ovaj meč za njih trebao biti najlukrativniji projekt u dužem razdoblju. Očito su čelnici Gloryja procijenili da im testiranje na doping donosi više štete nego koristi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI