Glory 47: Vakhitov obranio naslov prvaka poluteške kategorije (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 29.10.2017 13:45h Autor:

Glory 47

U Lyonu je održan 47. event Glory promocije, na kojem je Artem Vakhitov obranio naslov prvaka poluteške kategorije, dok je Abdellah Ezbiri izborio mjesto izazivača perolake kategorije.

Vakhitovu je to bila treća obrana titule prvaka, a nakon što je prva dva puta probleme riješio prekidom, ovog puta je trebao boriti se svih pet rundi. Ariel Machado nije glasovite kickboxing ime, no bio je vrlo tvrd protivnik do sada najuvjerljivijem Glory prvaku ove kategorije. 26-godišnji Rus je u posljednjih šest godina poražen samo jednom i to podijeljenom odlukom od Saula Cavalaria. Najbolji trenutak ovog meča viđen je u drugoj rundi, kad je high kickom protivnika poslao u knockdown. Njegova pobjeda odlukom na kraju je bila čista i bez ikakvih kontroverzi, kod svih sudaca mu je pripalo svih pet rundi.

Na programu je ukupno održano deset mečeva, od kojih su samo dva završila nokautom. Abdellah Ezbiri je osigurao napad na titulu perolake kategorije pobjedom na turniru, ali potez eventa pripada borcu kojeg je on savladao u finalu, Anvaru Boynazarovu. On je u polufinalu nokautirao Fabia Pincu, pravim projektilom lijevom rukom. Na programu je viđena i pobjeda bivšeg prvaka velter kategorije, Cedrica Doumbea, koji je bio bolji od Yohana Lidona, a drugi spomenuti nokaut pripada Anissi Meksen, koja je izborila napad na titulu super bantam kategorije, već na idućem Glory eventu.

Glory 47: Rezultati

Artem Vakhitov def. Ariel Machado – jednoglasna sudačka odluka
Abdellah Ezbiri def. Anvar Boynazarov – jednoglasna sudačka odluka
Cedric Doumbe def. Yohan Lidon – jednoglasna sudačka odluka
Abdellah Ezbiri def. Aziz Hlali – jednoglasna sudačka odluka
Anvar Boynazarov def. Fabio Pinca – KO (R2 1:50)

Dylan Salvador def. Massaro Glunder – jednoglasna sudačka odluka
Abdarhmane Coulibaly def. Florent Kaouachi – podijeljena sudačka odluka
Anissa Meksen def. Funda Alkayis – TKO (R3 0:17)
Ahaggan Yassine def. Maxim Vorovski – podijeljena sudačka odluka
Alim Nabiev def. France Jimmy Vienot – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI