Glory 45: Van Roosmalen obranio titulu prvaka, Duut pobjednik turnira u poluteškoj (VIDEO)

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 01.10.2017 11:13h Autor:

Adamchuk vs. Van Roosmalen

Robin Van Roosmalen i dalje je Glory prvak perolake kategorije, nakon pobjede jednoglasnom sudačkom odlukom nad Sergeyem Adamchukom, ranijim prvakom iste kategorije. Održan je u turnir za izazivača u poluteškoj kategoriji, na kojem je s dva prekida u prvoj rundi slavio Michael Duut.

Za našu je publiku ovaj Glory malo ostao u sjeni briljantne pobjeda Mladena Brestovca nad Hesdyem Gergesom, no zapravo je u pitanju bio jedan od njihovih boljih i zanimljivijih evenata u posljednje vrijeme. Sve borbe glavnog program, osim one glavne, završile su prekidom i to je svakako ono što je publiku diglo na noge, a uzbuđenja nije nedostajalo niti u uvodnim “Superfight” mečevima.

Glavni meč bio je jedna prava taktička bitka između dva borca koji nisu bez razloga nekada bili šampioni. Defenzivni stručnjaci kvalitetno su se kretali, još bolje blokirali pokušaje protivnike te gotovo kirurški precizno tražili sekunde u kojima mogu uputiti neki udarac koji će ostaviti traga, kako na protivniku, tako i na sudačkim karticama. Bio je to sudar dva borca paklene brzine, ali ipak ne toliko atraktivan za publiku. Van Roosmalen bio je svakako aktivniji borac, što se i očekivalo, budući da je protiv sebe imao kontraša. No, upravo zbog te činjenice nije bio agresivan koliko bi možda bio u nekim drugim okolnostima. Ipak, činenica da Adamchuk nije pokazao gotovo nikakve ofenzivne namjere je prvaku bila dovoljna da radi dovoljno za pobjedu sudačkom odlukom, koju je na kraju dobio. Adamchuk je izražavao nezadovoljstvo, no možda bi mu bolje bilo da pogleda svoj nastup i vjerojatno će mu onda biti jasno zašto nije vratio pojas prvaka u svoje vlasništvo.

Osim Mladena Brestovca, prava zvijezda ovog eventa je Michael Duut, koji je do naslova pobjednika turnira poluteške kategorije došao s dva nokauta u prvoj rundi. Kao što možete vidjeti u videima ispod teksta, prvo je savladao Dragosa Zubca, a nakon toga i Mannya Manchu te bi ga trebao čekati napad na titulu prvaka, no tu je situacija malo komplicirana budući da Glory ima dva prvaka, privremenog i pravog.

Na uvodnom programu vrijedi spomenuti brutalnu nokaut pobjedu Yousria Belgarouia nad bivšim prvakom srednje kategorije, Jasonom Wilsinom. Belgaroui je u iščekivanju napada na titulu, koji je osigurao osvajanjem turnira srednje kategorije. Do pobjede prekidom je došao i FFC prvak velter kategorije, Eyevan Danenberg.

Ispod teksta možete pogledati rezultate, a onda i video snimke najboljih nokauta s priredbe.

Glory 45 Amsterdam – Rezultati

Robin van Roosmalen  def. Serhiy Adamchuk – Jednoglasna sudačka odluka
Michael Duut def. Manny Mancha – KO (R1 0:12)
Mladen Brestovac def. Hesdy Gerges – KO (R1 0:36)
Manny Mancha def. Imad Hadar – TKO (R2 1:22)
Michael Duut def. Dragoș Zubco – KO (R1 0:36)

Yousri Belgaroui def. Jason Wilnis – TKO (R1 2:47)
Zakaria Zouggary def. Massaro Glunder – Jednoglasna sudačka odluka
Tyjani Beztati def. Yodkhunpon Sitmonchai – Jednoglasna sudačka odluka
Eyevan Danenberg def. Wellington Uega – TKO (R2 1:50)
Kevin Hessling def. Stoyan Koprivlenski – Jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI