Glory 44: Groenhart preoteo Doumbeu naslov prvaka u velteru!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 26.08.2017 14:25h Autor:

Murthel Groenhart s ekipom

Murthel Groenhart uspio je postati Glory prvak velter kategorije i to iz svog trećeg pokušaja. Nakon pet rundi podjednakog meča, suci su mu ipak podijeljenom odlukom dali prednost ispred prvaka Cedrica Doumbea.

Zapravo, u pitanju je bio meč gdje su oba borca bili podosta defenzivno postavljeni i malo se je vidjelo efektivnih udaraca, posebno u prve tri runde, gdje niti jedan borac nije dolazio do pravih prilika. Obojica su čekali, a ostao je dojam kako je Doumbe barem nešto uspio napraviti na račun svojih low kickova. U posljednje je dvije runde Groenhart ipak bio agresivniji, no i dalje je ostajao dojam da većina njegovih udaraca završava u bloku ili uz potpuni promašaj. No, Doumbe nije radio gotovo ništa osim već spomenutih low kickova i možda baš u tome treba tražiti razloge ostajanja bez pojasa. Kada se došlo do sudačke odluke, teško je bilo zaključiti kome će ona pripasti, no na kraju su dva suca nagradila Groenartovu agresivnost i inicijativu te mu je pripao pojas Glory prvaka do 77 kilograma.

Na istom eventu je održan i turnir za idućeg velter izazivača, a to je postao Harut Grigorian, koji je jednoglasnim odlukama savladao Karima Benmansoura i Antoinea Pinta. Gledatelji koji su popratili prijenos glavno programa ipak ne mogu biti zadovoljni, jer je svih pet duela otišlo do sudačke odluke, a niti jedan nije ponudio neku pravu intenzivnu akciju.

Puno zanimljivije bilo je u Superfight dijelu programa, gdje je Tiffany VanSoest obranila titulu prvakinje u super bantam kategoriji, a zanimljiv teškaški duel su odradili Michal Turynski i Catalin Morosanu, uz pobjedu Turynskog podijeljenom odlukom. Pobjede prekidima su, vrijedno je spomenuti, ostvarili Dustin Jacoby i Robert Thomas.

Na kraju je ovo bio jedan vrlo slab Gloryev event, kojim promocija i dalje ostaje u krizi, kako kvalitetnih evenata, tako i boraca koji na njima nastupaju.

Glory 44 – Rezultati

Murthel Groenhart def. Cedric Doumbe – podijeljena odluka sudaca
Harut Grigorian def. Antoine Pinto – jednoglasna odluka sudaca
Richard Abraham def. Daniel Morales – jednoglasna odluka sudaca
Antoine Pinto def. Zach Bunnel – jednoglasna odluka sudaca
Harut Grigorian def. Karim Benmansour – jednoglasna odluka sudaca

Tiffany van Soest def. Meryem Uslu – TKO, R4
Michal Turynski def. Catalin Moroșanu – podijeljena odluka sudaca
Dustin Jacoby def. Sean Choice – TKO, R1
Robert Thomas def. Warren Thompson – KO, R3
Nate Richardson def. Rafal Dudek – jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI